Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η τρόικα θεωρεί τελειωμένη την κυβέρνηση & τη στέλνει στο "απόσπασμα" των εκλογών!!


 



Η τρόικα στέλνει στο… απόσπασμα των εκλογών την κυβέρνηση που πίστεψε πώς κάνοντας το «καλό παιδί» και ψηφίζοντας μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών θα έχει καλύτερη τύχη από αυτή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει ωστόσο και από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είναι αν τον Μάιο η κατάρρευση της κυβέρνησης θα έρθει μέσω Ευροεκλογών ή και Εθνικών εκλογών.

Οι δανειστές ζητούσαν συνεχώς το «αίμα» των Ελλήνων και η κυβέρνηση τους το προσέφερε, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, επιβάλλοντας νέους φόρους, προχωρώντας σε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, μοιράζοντας δημόσια «φιλέτα» σε συμφέροντα που υποδείκνυε η τρόικα, περνώντας ρυθμίσεις για να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των πολιτών κ.α
.
Η κυβέρνηση πίστευε πώς από υποτακτικός και εκτελεστικό όργανο, αφού στην ουσία αυτός ήταν ο ρόλος που αποδέχθηκε ενάμιση χρόνο τώρα πως θα μπορέσει να… ορθώσει το ανάστημα της και να το παίξει εξουσία επειδή θεωρεί ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Αμ δε.
Συμμετείχε στο έγκλημα του ελληνικού λαού, είναι υπεύθυνη γι’ αυτό και η ώρα που θα πληρώσει έρχεται μέσω της κάλπης.

Η τρόικα δεν αναγνωρίζει το πρωτογενές πλεόνασμα και ανακαλύπτει χρηματοδοτικό κενό ύψους 14 δις ευρώ για τη διετία 2014-2015 ζητώντας να υπογραφεί νέο μνημόνιο και να ληφθούν νέας μέτρα σε βάρος των Ελλήνων.
Αυτός ήταν ο στόχος της. Να διαλύσει τη χώρα και να πάρει τα πάντα από τους Έλληνες. Αυτός υπηρετεί και αυτόν θα συνεχίσει να υπηρετεί αν κάποιοι δεν την διώξουν με τις κλωτσιές.
Δεν δέχεται ισοδύναμα μέτρα για τη διατήρηση του ΦΠΑ χαμηλά στην εστίαση, δεν είναι ικανοποιημένη από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ούτε από το νόμο για τους πλειστηριασμούς. Εξάλλου το έχει πει και ο υπάλληλος τους στη Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας πώς «τους δυσαρεστήσαμε».
Με τα δεδομένα αυτά δεν αναμένεται πριν τα μέσα Φεβρουαρίου η έγκριση για την δόση των 6,7 δισ. προς τη χώρα μας (3,1 δισ. από την ΕΕ και 3,6 δισ. από το ΔΝΤ).
Πηγαίνει έτσι πιο πίσω και όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Αθήνας για να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που το Μέγαρο Μαξίμου και ο Γ. Στουρνάρας θα ήθελαν να έχει οδηγήσει σε αποφάσεις έως τον Ιούνιο το αργότερο.

Η ώρα της κάλπης λοιπόν για την κυβέρνηση πλησιάζει την ώρα που το εσωτερικό «θερμόμετρο» έχει ανέβει μετά και τη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για μη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν τρόπους για να διασωθούν από μία συντριβή και δεν αποκλείεται πλέον και το ενδεχόμενο να στηθούν τρεις κάλπες το Μάιο. Πέραν των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών και αυτή των Εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, η οποία εκτιμάται πώς θα κλιμακωθεί διότι ο Λαικός Σύνδεσμος είναι αυτός που δέχεται τη μεγαλύτερη εισροή δεξιών ψηφοφόρων.

Μέχρι στιγμής πάντως, η προσπάθεια της κυβέρνηση στέφθηκε με αποτυχία, αφού η φυλάκιση της ηγεσίας του κόμματος ενίσχυσε τη Χρυσή Αυγή η οποία ετοιμάζει «μεγάλη επιστροφή» με συμμετοχή σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές και Ευρωεκλογές.

Παρουσιάζεται σταθερά τρίτο κόμμα και «απειλεί» σε πολλές περιπτώσεις τη δεύτερη θέση της ΝΔ.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επισημαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δημοσκοπήσεις του επομένου διαστήματος. Αν αυτές δείχνουν πώς η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο πώς τις Ευρωεκλογές είναι μικρή τότε, ίσως επιχειρηθεί να στηθούν τριπλές κάλπες.



Διαχειρίσιμη διαφορά η κυβέρνηση θεωρεί αυτή των 3 ή 4 μονάδων. Με μεγαλύτερη από 4 και 5 μονάδες διαφορά στις Ευρωεκλογές η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Αναγκαστικά θα συρθεί σε εθνικές εκλογές αμέσως μετά και η κατάρρευση θα είναι τεράστια.



Το έως τώρα κλίμα πάντως δείχνει πώς η κυβέρνηση βρίσκεται στα σχοινιά και απλά παλεύει για το πώς θα χάσει και θα πέσει στο καναβάτσο. Με ήττα στα σημεία ή νοκ αουτ.





ΠΗΓΗ defencenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου