Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το εισόδημα 85 πλούσιων ξεπερνά αυτό των μισών ανθρώπων του πλανήτη!!



Η παγκόσμια ανισότητα έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που το εισόδημα των 85 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο είναι ίσο με το μισό του….
πληθυσμού του πλανήτη – 3,5 δισ. ανθρώπων – σύμφωνα με νέα έκθεση της Oxfam.
Η έκθεση που έχει τίτλο «Δουλεύοντας για τους λίγους» που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο οργανισμός Oxfam περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος των οικονομικών ανισοτήτων που έχει δημιουργηθεί από την ταχύτατη συσσώρευση πλούτου από λίγους.

Μάλιστα η έκθεση προειδοποιεί για τα μεγάλα ρίσκα που ενέχει για «την ανθρώπινη πρόοδο».
Σύμφωνα με την έκθεση, 210 άνθρωποι έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι τον τελευταίο χρόνο, μπαίνοντας στον κλειστό κύκλο των 1.426 ανθρώπων με συνδυασμένο καθαρό εισόδημα 5,4 τρισ. δολαρίων.

Η έκθεση δημοσιοποιείται λίγο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αργότερα αυτή την εβδομάδα, και η Oxfam καλεί τις παγκόσμιες πολιτικές και τους ηγέτες των εταιριών που συμμετέχουν στη συνεδρίαση, να λάβουν μέτρα για την αναστολή της ραγδαίας επιδείνωσης των ανισοτήτων.

Οι άνθρωποι σε χώρες σε όλο τον κόσμο – μεταξύ των οποίων τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη Βρετανία – πιστεύουν ότι οι πλούσιοι έχουν πολύ μεγάλη επιρροή πάνω στην κατεύθυνση στην οποία η χώρα τους οδεύει .

«Μια έρευνα σε έξι χώρες (Ισπανία, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), έδειξε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι οι νόμοι είναι άνισα υπέρ των πλουσίων», αναφέρει η έκθεση.


ΠΗΓΗ:http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου