Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πέφτει η κυβέρνηση και ο Σαμαράς είναι πολιτικά νεκρός. Απλά δεν το έχει καταλάβει ακόμη.


Με βάση την κρυφή δημοσκόπηση που αποκάλυψε το πρωί ο Γιώργος Τράγκας και ανέλυσε ήση νωρίτερα σήμερα στο αξιόλογο blog του ο Πέτρος Χασάπης, ένα είναι το βέβαιο.

του Στρατή Μαζίδη

Πέφτει η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς είναι νεκρός. Πολιτικά. Απλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι βρίσκεται ξαπλωμένος στο πολιτικό νεκροτομείο.

Όταν η ΝΔ% βρίσκεται τώρα στο 14-16% και το ΠΑΣΟΚ στο μέχρι 2,5%, δηλαδή και οι δύο μαζί απέχουν μακράν του 20% και αυτό φανεί στις κάλπες, πολύ πιθανόν σε χειρότερη κλίμακα όσο θα μεγαλώνει η δυστυχία των ανθρώπων, τότε πως θα μπορέσει να σταθεί ως κυβέρνηση;

Τις προάλλες ένα σοβαρό κομματικό στέλεχος μου έλεγε πως κορυφαίος υπουργός εκμυστηρευόταν σε.

Ποια κυβέρνηση θα μπορέσει λοιπόν να σταθεί την επομένη με μόλις 153 βουλευτές και το ένα της πόδι, το ΠΑΣΟΚ εκτός Ευρωβουλής; Μάλλον καμία.

Επιπρόσθετα στην προσπάθεια της ανατροπής της κυβέρνησης θα παίξουν ρόλο και οι δημοτικές - περιφερειακές εκλογές. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις με πρώτο και καλύτερο το ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να "καταλάβουν" τη διοίκηση της χώρας κερδίζοντας δήμους και νομαρχίες εκτός από την κομματική μάχη των Βρυξελλών. Για αυτό ας μην αποκλείουμε και αντι-μνημονιακούς συνασπισμούς ώστε να διασφαλιστεί η ανατροπή του αυτοδιοικητικού επιπέδου.

Ωστόσο, η όλο και χειρότερη κατάσταση της καθημερινότητας, οι πλειστηριασμοί που έρχονται, η ανεργία που μεγαλώνει θα οδηγήσει την κοινωνία με διάθεση να καταψηφίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει σχέση με την κυβέρνηση του μνημονίου σε οποιαδήποτε είδους κάλπη.

Το αντι-μνημονιακό μέτωπο έχει αντιληφθεί πολύ καλά πως για να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ και όχι με την αποχώρηση του Παπούλια το 2015, χρειάζεται ισοπεδωτική ήττα σε κομματικό επίπεδο του γαλαζο-πράσινου συνασπισμού εξουσίας στις ευρωεκλογές και παράλληλα αλλαγή του χρώματος του εκλογικού χάρτη σε δήμους και περιφέρειες.

Τότε θα προκύψει και επίσημα η αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με το εντός βουλής status quo.

freepen


Πηγή:http://koukfamily.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3032.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου