Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο Γ.Στουρνάρας επαναπροσέλαβε υπάλληλο του με μπόνους 4 βαθμούς και 75% αύξηση!!!




O υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που επιβάλει μειώσεις μισθών και συντάξεων και με την πολιτική που ασκεί ως υπάλληλος της τρόικας στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχώρησε στην αποδοχή παραίτησης και στην επαναπρόσληψη υπαλλήλου στο γραφείο του, την ίδια ημέρα, δίδοντας της τέσσερις βαθμούς και αύξηση 75% στο βασικό μισθό της.

Πρόκειται πραγματικά για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που αναδεικνύει το «defencenet.gr» και δείχνει ότι το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει. Βολεύει τα δικά του παιδιά σε καιρούς μνημονίου που η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27% και μειώνει τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Δείτε λοιπόν τι έκανε ο κ. Στουρνάρας που θεωρεί δίκαιο το φόρο των ακινήτων, τις περικοπές στους μισθούς, πιστεύει πώς οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται κ.α.

Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του defencenet.gr.

Προσέλαβε στο πολιτικό του γραφείο μία υπάλληλο με απόφαση του στις 8 Αυγούστου του 2012. Η εν λόγω υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και βαθμού ΣΤ ανέλαβε καθήκοντα από 5 Ιουλίου του 2012.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «ο ανωτέρω διορισμός λήγει αυτοδίκαια με την κατά οιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υπουργού των Οικονομικών». Πρόκειται για μετακλητή υπάλληλο.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 δημοσιεύεται όμως σε ΦΕΚ μία άλλη απόφαση που έχει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα και αφορά στην ίδια υπάλληλο. Τι λέει αυτή η απόφαση;

Ότι, στις 11 Νοεμβρίου του 2013 ο υπουργός Οικονομικών έκανε αποδεκτή την παραίτηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου και την ίδια ημέρα, στις 11 Νοεμβρίου του 2013 την προσέλαβε ξανά. Εδώ είναι και το σκάνδαλο.

Προσέλαβε ξανά την υπάλληλο στο γραφείο του με βαθμό Β αντί ΣΤ που την είχε προσλάβει αρχικά. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει, ειδικά σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο που ο κ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εσωτερικών είχαν καταρτήσει προκειμένου να κόψουν τους βαθμούς και φυσικά τους μισθούς στο Δημόσιο.

Πως είναι δυνατόν μία υπάλληλος, με λίγα χρόνια υπηρεσίας να βρίσκεται στο βαθμό Β από ΣΤ, τέσσερις βαθμούς πάνω σε μία ημέρα, όταν ούτε καν δημόσιοι υπάλληλοι ΠΕ που πλησιάζουν στη σύνταξη δεν φθάνουν στο βαθμό αυτό;

Η τετραπλή προαγωγή δεν μπορεί να ερμηνευτεί από κανένα νόμο του Δημοσίου. Εξηγείται μόνο από το μπόνους στο μισθό που θέλησε να δώσει ο κ. Στουρνάρας στη συγκεκριμένη υπάλληλο που φθάνει ακόμη και στο 75% όσον αφορά στις βασικές αποδοχές.

Ένας δημόσιος υπάλληλος ΠΕ με βαθμό ΣΤ λαμβάνει βασικό μισθό περί τα 800 με 900 ευρώ, ενώ ένα υπάλληλος ΠΕ με βαθμό Β παίρνει μισθό κοντά στα 1.500 με 1.600 ευρώ.

Αυτός είναι ο κ. Στουρνάρας που καθημερινά καταστρέφει τα όνειρα χιλιάδων παιδιών, οδηγώντας τα να μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί επένδυσαν σε σπουδές και δεν μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά. Το σύστημα όμως μπορεί και βολεύει τα δικά του παιδιά όταν την ίδια στιγμή στέλνει στην ανεργία χιλιάδες πτυχιούχους.

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος επικαλείται συνεχώς την ανεργία των νέων στο 60% για να δώσει έμφαση στην… επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής που πέτυχε η κυβέρνηση, ακούει κανείς;
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου