Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανοίξτε τώρα τους λογαριασμούς!!Αποκαλυπτικά είναι τα ιδιόχειρα σημειώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν τρεις Έλληνες υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή!!



Αποκαλυπτικά είναι τα ιδιόχειρα σημειώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου που εξασφάλισε η «Ζούγκλα» και αφορούν σε τρεις Έλληνες υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή και στον Ομοσπονδιακό Σύμβουλο και προϊστάμενο του Γραφείου Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ζυρίχης, Christophe Blocher. Σε αυτά αναγράφονται ποσά τα οποία θα του εξασφάλιζαν το πάγωμα των ερευνών από τις δικαστικές Αρχές της Ελβετίας.

Διαισθανόμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πως ο κλοιός γύρω από αυτόν είχε αρχίσει να σφίγγει, δημιούργησε ένα δίχτυ προστασίας των μαύρων λογαριασμών του, προσπαθώντας να αποτρέψει τη δικαστική συνδρομή που θα ζητούσε η Ελλάδα για τις καταθέσεις του στην Ελβετία.

Εξαιρετικά ανήσυχος πλέον για το πού θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι έρευνες των Ελβετών Εισαγγελέων, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν δίστασε να προβεί ακόμη και σε κοινές πλαστογραφίες, στήνοντας μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να ορθώσει ένα αδιαπέραστο φράγμα προς τους λογαριασμούς του, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, έγιναν όχημα για την διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που προέρχονταν από μαύρο πολιτικό χρήμα.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον έχει συγκεκριμένη αναφορά του ιδιόχειρου εγγράφου με τη «λίσταπληρωμών», σύμφωνα με την οποία, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να έχει δώσει το 2007 το ποσό των 2,5 εκατ. στον Ομοσπονδιακό Σύμβουλο και Προϊστάμενο του Γραφείου Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ζυρίχης, Christophe Blocher, ενώ το 2008, σε άλλη εγγραφή, αναφέρονται τρεις Έλληνες υπουργοί ως αποδέκτες χρηματικού ποσού που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια (ευρώ ή δολάρια).

Ακόμα και πριν από ένα χρόνο, το 2011, όπως προέκυψε από έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προσωπικό αρχείο, ο ίδιος είχε διορίσει Γερμανούς δικηγόρους και τους είχε δώσει εντολή να καταθέσουν δύο υπομνήματα, όπως και έγινε, και να αρνηθούν στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας το άνοιγμα ενός λογαριασμού στη Morgan Stanley. Παρόμοια προσπάθεια για να παγώσουν οι έρευνες είχε επιχειρηθεί από τον πρώην υπουργό και παλαιότερα, όταν είχε ζητηθεί -στο πλαίσιο και πάλι δικαστικών συνδρομών- το άνοιγμα λογαριασμών της εταιρείας Drumillan, αλλά και καταθέσεων του εκπροσώπου της Βλάση Καμπούρολγου, καθώς η εν λόγω εταιρεία υπήρξε ο βασικός μοχλός για τη διακίνηση των εκατομμυρίων της μίζας από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων TOR-MI.

Τις διεργασίες για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών εκ μέρους του πρώην υπουργού, επιβεβαιώνει απολογούμενος στον ανακριτή και ο πρώην στενός του συνεργάτης και πρώτος εξάδελφος Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος είχε αναλάβει και την «τακτοποίηση» αμοιβών για τους δικηγόρους.

Το χειρόγραφο «δείχνει» τρεις υπουργούς

Στα έγγραφα της δικογραφίας περιλαμβάνονται σημαντικά στοιχεία τα οποία διέλαθαν της προσοχής των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη είναι πέραν του προφανούς ότι οι περισσότερες απαντήσεις που αυτή τη στιγμή ζητεί η ελληνική Δικαιοσύνη βρίσκονται στους «προστατευμένους» λογαριασμούς του Άκη στην Ελβετία, αλλά και όσων προσώπων φέρονται να εμπλέκονται στο payroll του πρώην υπουργού και μεσολάβησαν στο πάγωμα του αιτήματος για δικαστική συνδρομή. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αρμόδια υπουργεία είναι αυτά των Οικονομικών και Δικαιοσύνης αλλά και οι αντίστοιχες Γενικές Γραμματείες. Καθίσταται σαφές ότι οι υπουργοί που υπηρετούσαν εκείνη την περίοδο στις επίμαχες θέσεις, δηλαδή οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Σ. Χατζηγάκης θα πρέπει αυτοβούλως να ζητήσουν τη διενέργεια ελέγχου προκειμένου να εξαφανίσουν οποιαδήποτε σκιά πλανάται πάνω από το όνομά τους.

Όσον αφορά σε ένα τρίτο πρόσωπο, με υπουργική θέση, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να εμπλέκεται στην υπόθεση, αυτό ίσως να ήταν ανώτατο στέλεχος της τότε κυβέρνησης που οι προσβάσεις του θα καθιστούσαν δυνατή την αλλοίωση της διαδικασίας μέσω ειδικής διάταξης που θα προστάτευε τον «Ωραίο Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ Zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου