Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Άδωνις πούλαγε «κλεμμένα» βιβλία!




ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

«Ένοχος» ο υπουργός Υγείας για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατάλογος των εκδόσεων Γεωργιάδη, που με τόση ζέση διαφήμιζε τόσα χρόνια ο υπουργός Υγείας και τώρα...

συνεχίζει στο πόδι του ο αδελφός του Λεωνίδας (ομολογουμένως όχι με την ίδια επιτυχία), περιέχει και συγγράμματα που είναι... κλεμμένα;

Ο εκδοτικός οίκος των αδελφών Γεωργιάδη, που φέρει την επωνυμία «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ», βρέθηκε στη δίνη δικαστικής διαμάχης, η οποία κατέληξε στην καταδίκη των δύο αδελφών, καθώς και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, κ. Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου.

Η αγωγή έγινε για προσβολή πνευματικής περιουσίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης κατέθεσε αγωγή σε βάρος των τριών αυτών προσώπων, για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος». Όπως κατήγγειλε –και τελικά δικαιώθηκε- η κ. Τζιροπούλου χρησιμοποίησε τις ιδέες του σε δύο συγγράμματά της, χωρίς φυσικά την άδειά του. Τα επίμαχα συγγράμματα είχαν τους τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος».

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως συνυπεύθυνους για την «κλοπή» και παραποίηση του πνευματικού έργου του κ. Σημαιοφορίδη, εκτός από τη διευθύντρια σπουδών της «Ελληνικής Αγωγής», έκρινε και τα αδέλφια Γεωργιάδη, καθώς επέβαλε σε καθέναν από τους τρεις καταδικασθέντες την καταβολή 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης στον ενάγοντα. Επίσης, το δικαστήριο διέταξε την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησής του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει έργα-προϊόντα λογοκλοπής. Τότε, φαίνεται, η τήρηση του νόμου βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα για τον υπουργό που αρέσκεται να την επικαλείται συχνά-πυκνά, ιδιαίτερα για να την πετάξει «κατάμουτρα» σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Με πληροφορίες από newsbomb.gr
ΠΗΓΗ http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου