Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η ενοποίηση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου είναι θέμα χρόνου.




Γράφει ο Μακεδών


Εδώ και καιρό, βήμα-βήμα παίρνονται αποφάσεις για κοινές ενέργειες των δύο κρατών από τη διπλωματική εκπροσώπηση μέχρι την ουσιαστική κατάργηση των συνόρων μεταξύ τους
Οι προσπάθειες για να καταστεί δυνατή η ενοποίηση των δύο κρατών εντείνονται, και είναι απλώς θέμα χρόνου η υλοποίηση του σχεδίου. Σ’ αυτήν την στήλη, πολλές φορές έχω γράψει -δεν ενοχλεί αν το επαναλάβω-, πως το Σύστημα θέλει την εγκαθίδρυση μουσουλμανικών κρατών στην Ευρώπη, για πολλούς λόγους, με πρώτιστο τον αποκλεισμό της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Επομένως, όχι μόνον δεν πρόκειται να αντιταχθεί σε μια ακόμη αλλαγή συνόρων -και προβλέπονται πολλές σε βάθος χρόνου-, αλλά υποβοηθεί σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Η προχθεσινή δήλωση του π. Βρετανού πρέσβη στην Σερβία κ. Άιβορ Ρόμπερτς, είναι ενδεικτική: «Δεν βλέπω λόγο να μην ενωθεί η Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο. Τα σύνορα στα Βαλκάνια χρειάζονται διόρθωση». Ας κρατήσουν υπό σημείωση οι αναγνώστες τον πληθυντικό: «τα σύνορα στα Βαλκάνια».

Εδώ και καιρό, βήμα-βήμα παίρνονται αποφάσεις για κοινές ενέργειες των δύο κρατών. Κοινή διπλωματική εκπροσώπηση, πολλά κοινά σημεία στην εκπαίδευση, κοινές επιχειρήσεις και ουσιαστική κατάργηση των συνόρων μεταξύ τους. Προ δύο ετών, αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, κατά την διάρκεια του θέρους, την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων με το σκεπτικό της αποφυγής ουράς, στα σημεία διέλευσης. Πέρσι, επανυπέγραψαν αυτήν την συμφωνία, αλλ’ αυτήν την φορά θα έχει μόνιμη ισχύ μεταξύ των δύο πλευρών.

Ως εκ τούτου η δήλωση του κ. Άιβορ Ρόμπερτς, επιβεβαιώνει την πρόθεση των κρατών να συνενωθούν. Βέβαια, ο Βρετανός π. πρεσβευτής δεν αρκέστηκε σ’ αυτό, αλλά προχώρησε κι εκεί που ήδη έχω προϊδεάσει τους αναγνώστες της voria.gr. Μίλησε και για άλλο ενδεχόμενο: «Οι ανταλλαγές εδαφών και η χάραξη εκ νέου των συνόρων θα συμβάλλουν στη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή».

Ποια είναι τα προς ανταλλαγή εδάφη; Όπως γράφηκε στην στήλη, σε πρώτη φάση είναι η ανταλλαγή του βόρειου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου προς την Σερβία, και η Κοιλάδα του Πρέσεβο από την Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο. Κι εδώ φαίνεται η υποκρισία του Συστήματος. Ενώ απεγνωσμένα επιχειρεί την πολυπολιτισμικότητα, η οποία διαρρηγνύει τους δεσμούς ενός λαού και δημιουργεί αλληλοϋποβλεπόμενα μέρη, στην περίπτωση αυτή μιλά για «εθνικό κράτος».

Όπως μεταφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο π. πρέσβης είπε: «Αυτοί που λένε ότι ο σκοπός της χάραξης νέων ορίων δεν πρέπει να γίνει μόνο και μόνο για τη δημιουργία μονο-εθνικών κοινοτήτων, υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι μέσα σε αυτά τα σύνορα, ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής. Όταν τα σύνορα δημιουργούν μια αίσθηση ανασφάλειας, αστάθειας και βίας, τότε δεν προσφέρουν χρήσιμη λειτουργία», δήλωσε. Αυτό υποστηρίζω εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και δεν θεωρούμαι προοδευτικός. Τώρα που θα δημιουργηθεί ένα εθνικό κράτος εις βάρος του πολυπολιτισμού, τι θα πουν οι «προοδευτικοί»;

Βέβαια, ο π. πρέσβης επανέλαβε το επιχείρημα του Συστήματος, ότι κακώς μαλώνουμε για τα σύνορα, αφού σε βάθος χρόνου δε θα έχουν καμιά αξία: «Ο ρόλος των συνόρων, συν τω χρόνω, θα χάσει την αξία του και τα σύνορα θα γίνουν ασήμαντα στον ενιαίο χώρο Σένγκεν», είπε.

Προς επίρρωση των ανωτέρω έρχεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος στην Πρίστινα, κ. Σπεντ Αχμέτι, ο οποίος ανήρτησε την αλβανική σημαία στο Δημαρχείο και έχει ταχθεί υπέρ της ενοποίησης των δύο κρατών. Παραβαίνει μάλιστα το καθήκον του, της ανάρτησης της σημαίας του Κοσσυφοπεδίου δηλαδή, αντί μιας ξένης χώρας, δηλώνοντας ότι η σημαία του Κοσσυφοπεδίου, θα χρησιμοποιείται μόνο εκεί που ο νόμος το απαιτεί, αφού άλλωστε, είπε, κανένας νόμος δεν απαγορεύει την ανάρτηση της αλβανικής σημαίας.

Ανάλογες είναι οι κινήσεις από την πλευρά της Αλβανίας, όπου ο Τύπος δεν χάνει την ευκαιρία να αναφέρεται στην ενοποίηση, όχι μόνον Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου, αλλά στην συμπερίληψη όλων των εδαφών όπου κατοικούν Αλβανοί, συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών. Για «εθνική πλατφόρμα ενότητας» μιλούν και δημοσιεύουν τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Δυστυχώς, εδώ πέσαμε στην παγίδα, και οι πολιτικοί μας, εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους, συμμετέχουν στον πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας, ή ευρώ-δολαρίου, καλύπτοντας το γεγονός με την επίδειξη ενδιαφέροντος για τον λαό. Αυτό έλεγε και λέγει κι ο Τσοχατζόπουλος. Πως όλες του οι ενέργειες έγιναν υπήκοντας στο εθνικό συμφέρον. Κι εμείς τα «χάφτουμε».

Ο Μακεδών

πηγή
το είδαμε στο Ινφογνώμων
ΠΗΓΗ  http://koukfamily.blogspot.gr/2014/01/blog-post_147.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου