Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

«Θάβουν» την απόλυση της εκπαιδευτικού για την αντιγραφή του υιού Σαμαρά!!

Πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, στο υπουργείο Παιδείας, κατά την εξέταση της νομιμότητας ή μη της απόλυσης της εκπαιδευτικού που έπιασε τον γιο Σαμαρά στο Κολλέγιο Αθηνών να αντιγράφει, όπως καταγγέλλει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, στη διαδικασία του Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) που εξέτασε την καταγγελία σύμβασης από το Κολλέγιο Αθηνών της εκπαιδευτικού κυρίας Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, «η νομική πλευρά του Κολλεγίου με υπόμνημά της ζήτησε την εξαίρεση των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο και, δυστυχώς, το ΚΥΣΔΕ έκανε αποδεκτή την απαίτηση και τους απέβαλε»!Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ δεν εξυπηρετεί μόνο την απομάκρυνση των συγκεκριμένων «ενοχλητικών» αιρετών (του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΟΙΕΛΕ). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, «η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου (του οποίου ηγείται ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς) έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το “ξήλωμα” της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο! Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως “οδηγός” για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών».
alexsamaras

Ο αδερφός του πρωθυπουργού, και επικεφαλής του Κολλεγίου Αθηνών Αλέξανδρος Σαμαράς

Μάλιστα, επισημαίνουν ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Σαρρής, «η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας».

Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη; Ότι απόφαση μπορεί να εκδοθεί για την απόλυση της κυρίας Μπουλούτα (και, φυσικά, να κριθεί σαν έγκυρη η απόλυση της επειδή έβαλε τημονογραφή της στην κόλα του υιού Σαμαρά) αλλά χωρίς να έχουν ρόλο και λόγοι οι θεσμικά εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του κλάδου της, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ, για την συγκεκριμένη -και χωρίς προηγούμενο στα χρονικά της εκπαίδευσης- απόφαση του ΚΥΣΔΕ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της. Ταυτόχρονα, άμεσα θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα του οργανωμένου κινήματος της εργασίας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικές παρατάξεις) για την προκλητική πράξη αποβολής εκπροσώπων εργαζόμενων υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων.

«Φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι “πανίσχυρες συντεχνίες” που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός. Ο αγώνας συνεχίζεται» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους ο πρόεδρος Μ. Κουρουτός και ο γ.γ. Χ. Σαρρής της ΟΙΕΛΕ.
ΠΗΓΗ http://www.nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου