Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

32.358 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ Λιμοκτονούν και λιποθυμούν στα θρανία οι μαθητές - Ξαναζούμε την Κατοχή!!
Λιμοκτονούν οι μαθητές και λιποθυμούν στα θρανία των σχολικών τους τάξεων. Τα στοιχεία του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» προκαλούν σοκ.

Tο 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά δηλαδή 32.358 μαθητές- αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και οι γονείς τους δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί...

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» και συγκλονίζουν. Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά στην καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.

Το πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να επαναφέρει την χώρα υπό γερμανική κατοχή ακριβώς όπως το 1941. Με όλες τις συνέπειες, που είχε επιφέρει η τότε κατοχή, δηλαδή οικονομική ανέχεια, αφαίμαξη των πολιτών, και πείνα. Οι άνθρωποι και τα παιδιά, πεινάνε ξανά, συντελείται εκ νέου μια νέα γενοκτονία. Την ίδια ώρα ακούστηκε από στόμα βουλευτή η φράση όνειδος "οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι" όταν η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7644,79 ευρώ έως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.

Οι περισσότεροι εξ'ημών τόσα χρήματα μηνιαίως δεν θα τα δούμε ούτε στον...ύπνο μας. Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν αύριο θα έχουμε λίγα ευρώ για τον...επιούσιο.
ΠΗΓΗ defencenet.gr

3 σχόλια:

 1. Στην κατοχή είχαμε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς λόγω επισιτιστικής κρίσης... Προσβάλλεις τους νεκρούς της κατοχής (και επιπλέον ακόμα είμαστε από τους πλέον παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! http://www.youtube.com/watch?v=K8Cj-P2ypcU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ! http://www.youtube.com/watch?v=F6bzAKDw210

  Σαν ατσάλινο τείχος που αλύγιστος ορμάει
  στα πεδία των τίμιων μαχών.
  Με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, Καραγιώργη και Σαράφη
  που `ναι οι μάνες του λαϊκού στρατού.

  Δίχως τανκς, αεροπλάνα, μόνο όλμους πολυβόλα
  και ψυχή σαν του λαϊκού στρατού.
  Με καθοδήγηση λαμπρή του αρχηγού μας Βελουχιώτη
  ξεψυχάει ο αγκυλωτός του φασισμού.

  Να η ώρα μας ήρθε και σαν θύελλα ξεσπάει
  στον αγώνα η παγκόσμια εργατιά.
  Μια φωνή αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα
  "μ’ επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά".

  Κι ο αγέρας που μουγκρίζει τη σημαία κυματίζει,
  τη βαμμένη απ το αίμα του λαού.
  Κατακόκκινη τη νίκη μας αγγέλει του λαού μας
  με ένα "ζήτω" γύρω γύρω από παντού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή