Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αρχαίοι Έλληνες πήγαν στην Αμερική λέει Αμερικανός επιστημων !!


O Αμερικανός επιστημών Cyrus Gordon εξέτασε μια πέτρα που του έφερε ένας άντρας που λεγόταν Manfred Metcalf.Διαβάστε τι γράφει γι αυτήν την πέτρα ο Cyrus Gordon . «Αφού ερεύνησα την επιγραφή, ήταν προφανές για μένα πως η γραφή ηταν ίδια με αυτή της Μινωικής Γραμμικής Α και Μυκηναικής Γραμμικής Β. Συνεπώς υπήρχε μια επαφή μεταξύ Αμερικής και Αιγαίου στην Εποχη του Χαλκού μεταξύ Κρητών και Αμερικής.»Υπάρχουν εκατοντάδες πολεων στην Αμερική (ιδίως νοτια) που έχουν ονόματα αρχαίων Ελληνικών . Μην πείτε συμπτωση. Θα γράψω μερικά γιατί δεν μου παίρνει ο χώρος. 
-Ephira, στα σύνορα της βρετανικής Γουινέας και Σουρινάμ. Το όνομά της είναι από την Εφύρα το αρχαίο όνομα της Κορίνθου, πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρόγονος του Γλαύκου και την οποία προφέρει όταν δίνει το γενεαλογικό του δένδρο στον Διομήδη.
-Fedra, 30 μίλια από το Paramaribo στο Σουρινάμ. Φαίδρα λεγόταν η κόρη του Μίνωα η οποία ήταν δεύτερη σύζυγος του Θησέα .
-Thetis, κόλπος στο άκρο του ακρωτηρίου Χορν
. Θέτις λεγόταν η μητέρα του Αχιλλέα, σύζυγος του Πηλέα ενός από τους αργοναύτες. Κάτω η πέτρα με τα μινωικά γράμματα και το κράτος Σουριναμ όπου βρίσκεται η Fedra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου