Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτο: Δημιούργησαν 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα! - ΦΩΤΟ!! Θυμάστε την υπόθεση Φρανκεστάιν; Η ομάδα επιστημόνων έχει δημιουργήσει 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα.

Τα πειράματα έγιναν σε εργαστήρια στη Βρετανία 
Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.

Η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες για διάφορες παθήσεις οδήγησε στην δημιουργία αυτών!
Η αποκάλυψη έγινε μία μέρα μετά την προειδοποίηση της επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας «Πλανήτης των πιθήκων»

Η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα που περιέχουν στα γονίδια τους γενετικό υλικό τόσο ανθρώπινο όσο και από ζώα, οι όλες εργασίες ξεκίνησαν από το 2008 με ψήφισμα από την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.
Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες
στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις
χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.
Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.Η αποκάλυψη των πειραμάτων

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.
Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για να αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.
πηγή newsit.com.cy

4 σχόλια:

 1. ΣΟΚ! Υβρίδια ανθρώπου με ζώο έχουν blog! Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια στο newsit.com.cy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εισαι ντιπ για ντιπ χαζος/η
  http://quigleyscabinet.blogspot.com/2009/08/human-hybrids.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ντιπι ντιπι νται ντιπι ντιπι νται +ΨΕΚΑCON+

   Διαγραφή
 3. Άχου τα! Είναι τρελούτσικα καλέ αυτά! Πόσο κάνουν σε pet shop;

  ΑπάντησηΔιαγραφή