Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΙΖ.Ε.Σ. ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!





Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ.Γεννηματά, κάλυψε απόλυτα τον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι εκείνος έδωσε εντολή για σχέδιο έκτακτης ανάγκης, επισημαίνοντας βέβαια ότι η κυβέρνησή του δεν είχε σχέδιο για έξοδο από το ευρώ. Αυτό είναι παράλογο και ασυνάρτητο. Το σχέδιο Βαρουφάκη, προέβλεπε επιστροφή σε νέα δραχμή. Είναι λογικό και επιβάλλεται η κάθε κυβέρνηση να έχει εναλλακτικά σχέδια για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και κατάσταση. Το περίεργο όμως, είναι γιατί βγήκε στη δημοσιότητα, τώρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, το σχέδιο Βαρουφάκη ενώ ήταν μυστικό. Από τη στιγμή που διέφυγε (;) ο κίνδυνος της άτακτης και δόλιας χρεοκοπίας γιατί δημοσιοποιείται;

Εάν, υπήρχε το σχέδιο αυτό δεν θα έπρεπε να το χρησιμοποιούν φανερά και δημόσια στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, παρουσιάζοντας έναν εναλλακτικό δρόμο και όχι τον ευρωμονόδρομο, όπως διαχειρίστηκαν τελικά την κρίση; Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαζόταν και ο ελληνικός Λαός για παν ενδεχόμενο.

Τα κρυφά σχέδια κάθε σοβαρής Κυβέρνησης μένουν μυστικά αν δεν εφαρμοστούν και τα φανερά δημοσιοποιούνται εξαρχής. Αλλά έχουμε σοβαρή Κυβέρνηση; Η σημερινή κάλυψη του Πρωθυπουργού δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το εάν υπήρξε plan b αλλά κυρίως ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου