Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα 18%, ΝΔ 14%, Λεβέντης 5%, Γκλέτσος 2,5%, ΣΥΡΙΖΑ 24% Χωρίς καν να προαναγγείλει επίσημα το κόμμα του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα ευρήματα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων προκαλούν σοκ σε όσους...









Χωρίς καν να προαναγγείλει επίσημα το κόμμα του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα ευρήματα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων προκαλούν σοκ σε όσους πολιτικούς αρχηγούς μέχρι σήμερα πίστευαν ότι έχουν κατοχυρώσει την θέση τους στον κομματικό χάρτη.

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη μπήκε με το καλημέρα δυναμικά στις δημοσκοπήσεις και διεκδικεί με άνεση τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι πιο δημοφιλής πολιτικός εμφανίζεται πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τελευταίος ο Μειμαράκης!

Οι τηλεφωνικές έρευνες που έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα Ινστιτούτα δείχνουν το κόμμα του Λαφαζάνη με ποσοστά έκπληξη από 18-24% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται βίαια στο 22-24%.

Εκεί όμως που γίνεται στην κυριολεξία μακελειό είναι στα ποσοστά της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία τήν οποία καταδίκασαν σε πολιτικό θάνατο οι Σαμαράς, Καραμανλής και Παυλόπουλος εμφανίζεται στο 14%.

Η επιλογή των 3 προαναφερθέντων να επιβάλλουν τον Μειμαράκη (την ανυπαρξία του οποίου εκτός από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» σημειώνουν τόσο το ΒΗΜΑ, στο γνωστό άρθρο του Ψυχάρη, όσο και το Πρώτο Θέμα, σε άρθρο που υπογράφει ο Μάκης Πολλάτος) στην ηγεσία του κόμματος οδηγεί την ΝΔ σε διάλυση. Το ιστορικό κόμμα είναι θύμα ίντριγκας και προσωπικών εγωισμών της τριάδας Καραμανλή, Σαμαρά και Παυλόπουλου.

Πάμε παρακάτω. Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης δίνει μάχη να μπει στη Βουλή ενώ και το ΠΟΤΑΜΙ δεν ξεπερνά το 6%. Την μεγάλη έκπληξη κάνουν τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη, η Ενωση Κεντρώων η οποία έχει ήδη μπετονάρει ένα 5% αλλά και η Τελεία του Ρόναλντ Ρήγκαν της Στυλίδας. Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι αυτή τη στιγμή στο 2,5% και έτοιμος να μπει στη Βουλή.

Ποιοι εκτίναξαν τα ποσοστά Λεβέντη και Γκλέτσου; Οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι παρακολουθούν άναυδοι την διάλυση του κόμματος για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω.

Στο 2,5% δείχνουν οι μετρήσεις και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ το ΚΚΕ είναι στο 7%.

Το πως θα κινηθεί από δω και στο εξής ο Λαφαζάνης θα αποτελέσει κλειδί για την πορεία της Αριστερής Πλατφόρμας στις εκλογές. Εάν θα συμμαχήσει για παράδειγμα με τον μέντορα του Τσίπρα, Αλέκο Αλαβάνο, τον Ρούντι Ρινάλντι και ίσως με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εάν μάλιστα συνεχίσει ο Ψυχάρης να του επιτίθεται ο Λαφαζάνης μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός!

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου