Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

ΟΛΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ "ΠΝΙΓΕΤΑΙ" ΣΤΑ ΧΡΕΗ Έρχεται παγκόσμιος οικονομικός Αρμαγεδώνας; - Αναλυτικά τα σημεία των Καιρών που προμηνύουν δύσκολο Σεπτέμβριο

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην παγκόσμια οικονομία και τα σημεία των Καιρών δείχνουν ότι μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή όχι μόνο είναι βέβαια αλλά πιθανόν να βρίσκεται ήδη καθοδόν για να καταστρέψει αυτή τη φορά όχι μόνο τους φτωχούς, αλλά και τον λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο.

Πριν 250 χρόνια ο Εθνομάρτυρας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει "οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν" και όπως φαίνεται η παγκόσμια φούσκα είναι έτοιμη να "σκάσει" και χώρες όπως η Ελλάδα την κρατάνε ακόμα ζωντανή, αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει βάλει τον ελληνικό λαό να τραβάει "κουπί" συντηρώντας έτσι όλα τα "αερομόλογα" του πλανήτη.

Μέχρι πότε όμως όλος ο πλανήτης θα κρύβει τα προβλήματα που δημιούργησε με την παραγωγή "αεροχρήματος" φορτώνοντάς τα στην πλάτη των λεγόμενων failed states;

Έχουμε μπει στον Αύγουστο, τον μήνα που απειλεί να γίνει το σημείο καμπής του οικονομικού συστήματος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

Απολαύστε το καλοκαίρι όσο μπορείτε! Κάντε τα μπάνια σας και βγείτε έξω με τους φίλους σας…διασκεδάστε και γελάστε όσο περισσότερο μπορείτε.

Τον περασμένο μήνα είδαμε ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε εντελώς, πρέπει να έχασε 13,5 τρις! Η τιμή των πρώτων υλών έπεσε και συνεχίζει να πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα χρέη των κρατών αυξάνονται καθημερινά σε τιμές που πριν 10 χρόνια κανείς δεν είχε ξανακούσει.

Ο Αύγουστος θα είναι ένας μεταβατικός μήνας και τα χειρότερα έρχονται.

Εδώ μερικά από τα σημάδια:

1), Το Πουέρτο Ρίκο, δεν μπόρεσε να πληρώσει το χρέος των 58 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Πληρωμή αυτή έπρεπε να γίνει και παρά το γεγονός ότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις ΗΠΑ, ο Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι η αμερικανική πολιτεία θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της. Στην πραγματικότητα όμως ο αντίκτυπος μετράει στις ίδιες τις ΗΠΑ.

2) Η κύρια τάση, σύμφωνα με τους ιδικούς, για το S&P 500 πέφτει μετά από έξι χρόνια. Πλησιάζει έτσι σε μια κρίσιμη καμπή, το σημάδι για πολλούς επενδυτές, ότι θα αρχίσουν να πωλούν τις μετοχές τους.

3) Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σενάριο ελληνικής κατάρρευσης που θα πυροδοτήσει τις επόμενες οικονομίες των άλλων χωρών…

Τα μέλη του ΔΝΤ διαφωνούν μεταξύ τους και έχουν πολλές αμφιβολίες κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να επιβάλει τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις…δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος θα ανέλθει πάνω από τα 200% του ΑΕΠ!

Η Μέρκελ συμφώνησε την υποστήριξη της Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει σε αυτήν την στήριξη!

4) Η Ιταλία βρίσκεται ακριβώς στον ιδιο δρόμο που βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά αυτή έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η χώρα έχει μια πολύ μεγαλύτερη οικονομία. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 44 τοις εκατό και ότι το ιταλικό χρέος αυξήθηκε στα 135 τοις εκατό του ΑΕΠ!

Και προσέξτε, η χώρα αυτή δεν έχει Μνημόνιο! Εάν αποκτήσει το χρέος της αυτόματα θα ανέβει σε...γαλαξιακά επίπεδα.

5) Η οικονομία του Καναδά βρίσκεται επίσημα σε ύφεση. Αυτό είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός για τους συστημικούς οικονομολόγους και είναι επομένως ένα νέο φιτίλι σε μια εύφλεκτη περιοχή και δίπλα στις ΗΠΑ. Υποτίθεται βέβαια ότι ο Καναδάς είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κράτη του κόσμου με απίστευτο κράτος πρόνοιας, που οι Αμερικανοί το βλέπουν και το ζηλεύουν.

6) Τον Ιούλιο η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα με 20 τοις εκατό. Είναι η μεγαλύτερη πτώση τιμής του από τον Οκτώβριο του 2008. Τον μήνα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

7) Οι τιμές των πρώτων υλων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πριν ξεκινήσει η προηγούμενη κρίση, κατέρρευσε η τιμή των πρώτων υλών εντελώς.

8) Η αμερικανική ανθρακοβιομηχανία εχει διαλυθεί, μερικοί από τους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα της χώρας υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση. Κατα τ'αλλα τα εγχώρια ΜΜΕ προς ικανοποίηση της αυταρέσκειας της αμερικανικής υπερδύναμης κάνουν λόγο για την ανάπτυξη που επέφερε η προεδρία Μ.Ομπάμα, το άκρον άωτον του παραλόγου.

Το Bloomberg αναφέρει οτι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα των ΗΠΑ, που ονομάζεται Alpha είναι ήδη σε πτώχευση. Τι άλλο να προσθέσουμε

9) Τον Ιούλιο, το χρηματιστήριο στη Σαγκάη έχασε 13,4 τοις εκατό της αξίας του.

10) Η Exxon Mobile είχε το χειρότερο τρίμηνο από το 2009. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους βρίσκεται 51 τοις εκατό χαμηλότερα.

11) Η chevron ένας άλλος γίγαντας εξόρυξης πετρελαίου βλέπει τα κέρδη της να πέφτουν κατακόρυφα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους, βρίσκεται στα 90 τοις εκατό χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Θα τους βγάλουν όπως συνήθως στον δρόμο όπως έκαναν πάντα… στην χώρα μας σε λίγο καιρό οι τράπεζες θα βγάζουν τους Έλληνες από τα σπίτια τους από τα πολλά απλήρωτα χρέη που τους φόρτωσαν οι πολιτικοί μας

Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος εν σχέση με άλλες χώρες. Έχει ήλιο, θάλασσα, βουνά, κάμπους, και ο Έλληνας όταν σφίγγουν τα "γάλατα" ξέρει να γίνεται σκληρός και υπομονετικός, κάτι που δεν ξέρουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

12) Το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογικό όριο και έχει αγγίξει τα 18 τρισ.δολάρια! Προσθέστε και τα 12 τρισ.δολάρια εταιρκού χρέους μιλάμε πλέον για 30 τρισ.δολάρια στο σύνολο,πρόκειται για ΤΗΝ..."ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ"

13) Παρομοίως η Κίνα έχει εταιρικά χρέη 13,1 τρισ.δολάρια, και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της κατάρρευσης των χρηματιστηρίων της, καθώς έπεσαν οι ρυθμοί ανάπτυξης που το αναχρηματοδοτούσαν.

14) Συν τοις άλλοις οι μεγαλύτερες οικονομίες τους πλανήτη όπως ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα,Γερμανία, κ.λ.π αυξάνουν τα αποθέματα τους σε χρυσό με έντονους ρυθμούς σαν να γνωρίζουν ότι σύντομα τα χρήματα που κυκλοφορούν θα καταστούν...παλιόχαρτα. Γνωρίζουν κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό;

Τα πράγματα είναι απλά, ο πλανήτης στηρίχθηκε στο σαθρό σύστημα παραγωγής "αεροχρήματος", χρήμα που δεν παράχθηκε ποτέ, και ουσιαστικά άξιζαν να το έχουν αυτοί που το κατέχουν. Ο πλανητης στην ουσία ζει με "υποσχετικές" τουτέστιν δανεικό χρήμα, όλη η ανάπτυξη στηρίχθηκε σε οικονομικούς πόρρους που δεν υπήρξαν, και η ώρα της πληρωμής για αυτήν την αλαζονεία πλησιάζει.

Η Ελλάδα είναι ένα μέρος του προβλήματος, όλος ο πλανήτης είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, και αυτό θα λυθεί όπως και της Ελλάδας: Με ένα παγκόσμιο κούρεμα χρέους

Καλού κακού πάντως καλό είναι όλοι να έχουν οδηγούς επιβίωσης στο σπίτι και να αρχίσουν να βλέπουν την ύπαιθρο πολύ πιο...φιλικά.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου