Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια κρίση δημοσίου χρέους μετά την 1η Οκτωβρίου;




Ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, που κάποτε ήταν οικονομικός σύμβουλος τρισεκατομμυρίων, ανέπτυξε ένα υπολογιστικό μοντέλο βασισμένο στον αριθμό «π» και σε άλλες κυκλικές θεωρίες, για να προβλέπει σημεία καμπής στην οικονομία με απίστευτη ακρίβεια.


Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ίδρυσε την εταιρεία οικονομικών προγνωστικών και συμβουλευτικής «Princeton Economics». Οι προβλέψεις του είχαν μεγάλη ζήτηση διεθνώς.


Καθώς η φήμη του μεγάλωνε, οι μεγαλοτραπεζίτες της Νέας Υόρκης τον κάλεσαν να μπει στο «κλαμπ» για να τους βοηθήσει στη χειραγώγηση των αγορών. Ο Μάρτιν επέμενε να αρνείται. Αργότερα την ίδια χρονιά (1999), το FBI έκανε έφοδο στο γραφείο του, κατέσχεσε το υπολογιστικό του μοντέλο και τον κατηγόρησε για ένα «σχήμα Πόνζι» ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Ήταν άραγε μια απόπειρα να τον αποσιωπήσουν και να μην τον αφήσουν να ξεκινήσει έναν δημόσιο διάλογο για το πραγματικό «σχήμα Πόνζι» χρεών το οποίο χτίζει η υφήλιος εδώ και δεκαετίες;


Ο Άρμστρονγκ προβλέπει πως μια κρίση δημοσίου χρέους θα ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την 1η Οκτωβρίου του 2015 – σύμφωνα μ’ ένα τεράστιο σημείο καμπής «πι» που προέβλεψε το μοντέλο του πολλά χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου