Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας ως αριστερός χαμαιλέοντας, είπε σε όλα ναι για να διασφαλίσει εκλογές πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του μνημονίου







Το γοργόν και χάριν έχει…για νέες βουλευτικές εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου του 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα
Ο Τσίπρας και όχι η αριστερή πλατφόρμα αποδείχθηκε απόλυτα αναντίστοιχος με την ιδεολογία τους και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αριστερή πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίζει ανεδαφικές ιδέες – αυτές ήταν οι κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ανεδαφικές – αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Αριστερή πλατφόρμα για ασυνέπεια.
Έχουν δίκιο λοιπόν να εμφανίζονται ως οι ορθολογιστές του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ που εγκατέλειψε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Τσίπρας από αριστερός κρυφός ή φανερός μπολσεβίκος, έχοντας κοινές θέσεις με τον Λαφαζάνη υποχρεώθηκε να μετεξελιχθεί σε ένα αριστερό χαμαιλέοντα.
Πρωτίστως είπε ψέματα στον εαυτό του, στην ιδεολογία του, είπε ψέματα στο κόμμα του και κατέληξε να ξεγελάσει το 61% του δημοψηφίσματος μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ένα μεγάλο ΝΑΙ.
Όμως ο Τσίπρας μέχρι τώρα παρά τις τεράστιες γκάφες, τα τεράστια λάθη και τις τεράστιες κυβιστήσεις δεν έχει υποστεί πολιτική φθορά για δύο λόγους
1)Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εφαρμογή του τραγικού μνημονίου
2)Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος έχουν εγκλωβιστεί και δεν εμφανίζουν δυναμική.
Για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που από ένα μπολσεβίκικης νοοτροπίας κόμμα προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε ένα αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα που αποδέχεται το μνημόνιο και ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνιο…η τρέχουσα συγκυρία είναι η πλέον ευνοϊκή.
Το μνημόνιο του Τσίπρα είναι πολύ χειρότερο από το μνημόνιο του Σαμαρά.
Το μνημόνιο του Τσίπρα περιλαμβάνει μέτρα 13,5 δισεκ. και του Σαμαρά περιλάμβανε 7,5 δισεκ. ευρώ.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο θα έχει μεγάλη πολιτική φθορά και σε ένα χρόνο από τώρα όλα θα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.
Ο Τσίπρας λοιπόν έγκαιρα έκανε την στροφή κατάλαβε ότι αυτά που πίστευε ήταν για το καλάθι των αχρήστων και μετεξελίχθηκε σε ευρωπαίο αριστερό εμποτισμένο με δόσεις φιλελευθερισμού.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου και ο Τσίπρας του μνημονίου, αποφάσισαν να πουν σε όλα ΝΑΙ εξου και η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι διαπραγματεύσεις.
Για το ΝΑΙ σε όλα ο Τσίπρας ζήτησε δικαίωμα εκλογών, ώστε να καθαρίσει το κόμμα του και να κερδίσει εκ νέου την λαϊκή εντολή.
Επειδή δεν έχει εφαρμοστεί μνημόνιο ακόμη και παρ΄ ότι στις διαπραγματεύσεις τα έκαναν μαντάρα, οι πολίτες δείχνουν ακόμη ανοχή.
Ο Τσίπρας έχει μια τεράστια ευκαιρία την τρέχουσα περίοδο πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του μνημονίου και εκμεταλλευόμενος την πολιτική αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα.
Ο Τσίπρας πρέπει να πάει σε εκλογές άμεσα και είναι περίπου βέβαιο ότι θα κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Ο Τσίπρας χρειάζεται αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το μνημόνιο το οποίο θα είναι για τα επόμενα 2 χρόνια ο βασικός του αντίπαλος που θα τον φθείρει.
Όσο καθυστερεί τις εκλογές, τόσο η φθορά του μνημονίου θα αυξάνεται.
Το γοργόν και χάριν έχει…για νέες βουλευτικές εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου του 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου