Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Μητρόπουλος: «Το 80% του κόσμου δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη - Περισσότεροι βουλευτές θα έχουν συνειδησιακό δίλημμα στην ψηφοφορία»







Ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στον Σκάι για τα νέα μέτρα, για τη συμφωνία για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Διαβλέπω ότι περισσότεροι βουλευτές, αυτή τη φορά, θα έχουν συνειδησιακό δίλημμα» είπε, και δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως: «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση. Ούτε συνέδριο πρέπει να γίνει, καθώς θα πρόκειται για αυτοαναίρεση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει σαφείς υπερκομματικές πρωτοβουλίες, με πρόσωπα ειδικού κοινωνικού και επιστημονικού κύρους. Όσοι συστήνουν στον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές, είναι προς βλάβην του.»

Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε να δημιουργηθεί μια υπερβατική κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα: «με πρωταρχικό τον πρωθυπουργό, πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε.»

Ο καθηγητής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη συμφωνία με τους εταίρους: «Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας... Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου.» και συνέχισε: «Πρόκειται για το πιο ακραίο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ότι πιο σφοδρό για κυρίαρχο κράτος. Στη διαπραγμάτευση έγιναν λάθη, πήγαμε χωρίς σχέδιο απέναντι στο πιο σκληρό καρτέλ διαπραγμάτευσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένα κράτος.»

Σε ότι αφορά στις συντάξεις ο κ. Μητρόπουλος ήταν σαφής: «Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία. Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί.»
ΠΗΓΗ  http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου