Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μυτιλήνη: Το.. δώρο της φύσης βγαίνει ''ξινό'' σε όσους έτρεξαν να επωφεληθούν...



Μυτιλήνη: Το.. δώρο της φύσης βγαίνει ''ξινό'' σε όσους έτρεξαν να επωφεληθούν...








Οι εικόνες από την παραλία των Μυστεγνών συζητήθηκαν πολύ - Στο σημείο όμως δεν ήταν μόνο κάτοικοι της περιοχής...

"Ξινά" θα βγουν σε κατοίκους της Λέσβου τα ξύλα που πήραν από παραλία του νησιού, όπου ξεβράστηκαν πριν από μερικές μέρες, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Δεκάδες πολίτες, πεζοί ή με τα οχήματα τους, είχαν σπεύσει στην παραλία των Μυστεγνών να πάρουν ό,τι μπορούν από μεγάλη ποσότητα ξυλείας συνολικής αξίας 600.000 ευρώ, που είχε, αρχικά, χαρακτηριστεί, ως "δώρο" από τη θάλασσα. Μετά από καταγγελία που έγινε, ωστόσο, παρενέβη η εφορία Μυτιλήνης. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο σημείο όταν ακόμα η μεταφορά των ξύλων από τους κατοίκους ήταν σε εξέλιξη και κατέγραψε τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Οι εφοριακοί αρχικά πήγαν στην παραλία όπου γινόταν η φόρτωση του εμπορεύματος αλλά έγιναν αντιληπτοί και λόγω των αντιδράσεων κάποιων εκ των ιδιοκτητών αγροτικών αυτοκινήτων, κράτησαν διακριτική στάση, ανεβαίνοντας στον κεντρικό δρόμο, από όπου κατέγραφαν τους αριθμούς των οχημάτων που ανέβαιναν από την παραλία.

Σύμφωνα με τα ''Νέα της Λέσβου'' οι παραβάσεις, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, οι προαναφερόμενοι, είναι δύο. Η πρώτη αφορά την μεταφορά αλλότριου φορτίου από το σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί το αγροτικό αυτοκίνητο, καθώς οι άδειες που δίνονται στα συγκεκριμένα οχήματα είναι για συγκεκριμένο σκοπό και να μεταφέρουν εμπορεύματα που έχουν άμεση σχέση με την δραστηριότητα, την οποία έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά. Οι κυρώσεις ξεκινούν από την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για ένα διάστημα μέχρι και την επιβολή τσουχτερών προστίμων.
ΠΗΓΗ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου