Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η νέα φιλόξενη «φωλιά» της Αλ-Κάιντα στο Κοσσυφοπέδιο και οι κίνδυνοι για τις υπόλοιπες χώρες!!


Του Lyuba Lulko
Εφημερίδα Pravda
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Στις 12 Νοεμβρίου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε έξι Αλβανούς στην Πρίστινα και την Γκνίλιανε, ως υπόπτους για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και διασύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση «Μέτωπο Αλ-Νούσρα», παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες προετοίμαζαν να ανατινάξουν ένα μεγάλο τμήμα της Γκέρμια, μιας από τις τεχνητές λίμνες της περιοχής, με σκοπό να πλημμυρίσουν πολλά χωριά.


Συγχρόνως, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Κοσσυφοπέδιο μετατρέπεται σταδιακά σε βάση εκπαίδευσης τρομοκρατών.


Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι η γνωστή τακτική της Δύσης,να ιδρύει και να χρηματοδοτεί θύλακες τρομοκρατών επί σειρά ετών, έχει σήμερα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της.


Η Αλ-Κάιντα έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, όπου και στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, δηλαδή, μεταξύ άλλων, από δυνάμεις του Αμερικανικού Στρατού.


Η αστυνομία του ψευδοκρατιδίου παρακολουθούσε εδώ και αρκετό καιρό έναν επαναπατρισμένο Αλβανό από τη Συρία, τονΑμπού Χαφς Αλ-Αμπάνι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινα, θεωρείται μέλος της Αλ-Κάιντα στα Βαλκάνια.


Το τμήμα ερευνών και εγκλημάτων της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, μετά από πολύμηνη έρευνα γύρω από τη συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ουραγκάν», εντόπισε σημαντική ποσότητα όπλων και τηλεκατευθυνόμενων εκρηκτικών στο σπίτι του Αλ-Αμπάνι.


Μετά την σύλληψή του, σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδαnovosti.rs, η οποία απέσπασε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, βρέθηκε όντως στο σπίτι του Αλ-Αμπάνι η μεγάλη αυτή ποσότητα όπλων και τηλεκατευθυνόμενων εκρηκτικών.


Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του Αλ-Αλμπάνι, που δραστηριοποιείται για λογαριασμό της οργάνωσης«Μέτωπο Αλ-Νούσρα» της Συρίας (της ομάδας που ορκίστηκε εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι), έχει σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις για θρησκευτικούς λόγους σε ολόκληρη την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου. Ο δεύτερος κρατούμενος είναι ύποπτος για μια επίθεση εναντίον ομάδας Μορμόνων στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, μελών της γνωστής χριστιανικής αίρεσης. Οι Μορμόνοι ήταν όλοι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι διένεμαν βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου στην Πρίστινα.


Η ειδική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX) διερευνά οκτώ περιπτώσεις τρομοκρατικών δράσεων στο αποσχισθέν από τη Σερβία κρατίδιο. Τέσσερις από αυτές τις δράσεις βρίσκονται σε προκαταρκτική φάση και από την εισαγγελική αρχή έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος δύο ατόμων.


Ο Αλ-Αλμπάνι είναι μουσουλμάνος αλβανικής καταγωγής. Ταξίδεψε στη Συρία πριν από ένα χρόνο, όπου πολέμησε μαζί με εκατοντάδες άλλους Αλβανούς στο πλευρό των μαχητών της Τζιχάντ. Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αλβανία, άρχισε να σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες.


Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ως πηγή το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, δημοσίευσαν την πληροφορία ότιμια τουρκική «ανθρωπιστική οργάνωση», η IHH, στρατολογούσε Αλβανούς που προορίζονταν για τη Συρία και τους εκπαίδευε στο Κοσσυφοπέδιο. Η τελευταία ομάδα Αλβανών που μετέβη στη Συρία αριθμούσε 90 άτομα.


Ένας από αυτούς, γνωστός ως Αμπού Αμπντάλα αλ-Κόσοβο, της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής» (ISIS), σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, κάλεσε τους Ευρωπαίους μουσουλμάνους να αφήσουν την καλοπέραση και την άνεσή τους στην Ευρώπη και να πάνε να πολεμήσουν στην Συρία.


Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών της Δύσης εκφράζουν την ανησυχία τους για την διαφαινόμενη απειλή από το πραγματικό ενδεχόμενο ότι οι μουσουλμάνοι της Δύσης θα ενταχθούν στο ρεύμα εξτρεμισμού στη Συρία.


Σύμφωνα με το Der Spiegel:

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι περίπου 1.000 εθελοντές οπαδοί της τζιχάντ από όλη την Ευρώπη πολεμούν σήμερα στη Συρία, σε αντίθεση με τους 250 που πολεμούσαν εκεί στα τέλη του 2012. Περίπου 90 από αυτούς είναι από τη Βρετανία, 120 από το Βέλγιο, 50 από τη Δανία και 150 από το Κοσσυφοπέδιο.


Η συριακή τζιχάντ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένης της μεγαλύτερης ευκολίας με την οποία καταφθάνουν οι εξτρεμιστές στην Ευρώπη από τη Συρία,σε σύγκριση με όσους προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Υεμένη ή τη Σομαλία», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό ένας Γερμανός αξιωματικός ασφαλείας.


Είναι ιδιαίτερα δε σημαντικό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών της Δύσης δηλώνουν ανίκανες να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν την εξάπλωση αυτής της «επιδημίας». Σύμφωνα με ομολογία διοικητικού στελέχους υπηρεσίας πληροφοριών στο ίδιο γερμανικό περιοδικό:


«Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε όλο αυτό το πλήθος που προέρχεται από τη Συρία».


Αμέσως μετά τις προαναφερθείσες συλλήψεις, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά μια προηγουμένως άγνωστη τρομοκρατική ομάδα: η «Τζιχάντ του Κοσσυφοπεδίου». Η ομάδα κοινοποίησε μέσω e-mail την απειλητική της δήλωση, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία της περιοχής θα γίνει«στόχος μιας τρομακτικού μεγέθους επίθεσης, εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες».


Τον Απρίλιο του 2013, δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότιεκπρόσωποι της λεγόμενης «Συριακής Αντιπολίτευσης» εγκαινίασαν επαφές με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου. Τα δημοσιεύματα εκείνα έκαναν λόγο για την εκπαίδευση ανταρτών που προορίζονταν για τη Συρία, με την έγκριση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου. Και είναι κοινώς γνωστό ότι οι αρχές του κρατιδίου δεν κάνουν ούτε βήμα χωρίς την έγκριση των Αμερικανών.


Σύμφωνα με τον Σέρβο αναλυτή για θέματα άμυνας Μίλοβαν Τρέτσουν, μέλη της «Συριακής Αντιπολίτευσης» εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα της Ανατολικής Ευρώπης, και ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο:


«Το αρχηγείο της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου στο Βούσιτριν τελεί υπό την άμεση εποπτεία ορισμένων υπηρεσιών πληροφοριών Δυτικών κρατών, κυρίως της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Αυτές μετέτρεψαν την Αστυνομική Ακαδημία του Κοσσυφοπεδίου σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της «Συριακής Αντιπολίτευσης», κυρίως ακραίων ισλαμιστών, μερικοί από τους οποίους είναι μέλη της Αλ-Κάιντα από διάφορες χώρες, με τις χώρες της περιοχής να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Μετά την εκπαίδευση, θα σταλούν στη Συρία με σκοπό τον σχεδιασμό ενεργειών δολιοφθοράς και διαφόρων τρομοκρατικών ενεργειών», αποκάλυψε ο Ντρέτσουν σε αποκλειστική συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ρωσίας».


Το πρακτορείο Associated Press σε δημοσίευμά του ανέφερε, επίσης, ότι στις 26 Απριλίου, μια αντιπροσωπεία της «Συριακής Αντιπολίτευσης», καθώς επέστρεφε από τις Ηνωμένες Πολιτείες,έκανε μια στάση στην Πρίστινα, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια σύσκεψη με θέμα τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη Συρία η πείρα τουΑπελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK).


Είναι σαφές, επομένως, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, και όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν φαντασία κάποιων πολιτικών αναλυτών. Οι ένοπλοι «αντάρτες» που εκπαιδεύτηκαν στο Κοσσυφοπέδιο άρχισαν να στρέφουν τα όπλα τους εναντίον των εκπαιδευτών και προστατών τους.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, αφού χρηματοδότησαν την εκπαίδευση των τρομοκρατών στο Κοσσυφοπέδιο και συνέβαλαν ενεργά στην αύξησή τους, θα δρέψουν τους καρπούς της ανεύθυνης πολιτικής τους.


«Παλιννοστούντες» κάθε λογής ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους και να αναλάβουν δράση σε πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών ανά πάσα στιγμή.


Ζωντανό παράδειγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, είναι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο και την γειτονική πΓΔΜ, οι οποίοι τελικά απεδείχθη ότι συμμετείχαν στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τάμπα της πολιτείας Φλόριντα, ενώ το 2007, τα ίδια άτομα οργάνωσαν την επίθεση στο Φορτ Ντιξ του Νιου Τζέρσεϊ.


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Ποσειδώνας
ΠΗΓΗ koukfamily.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου