Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Κατηγορούμενος για τον πενταπλό φόνο αναγνώρισε τον έναν δραστηΈδειξε από την Κύπρο τον εκτελεστή των Χρυσαυγιτών!

Λευκωσία: Σημαντικά στοιχεία στο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ταυτότητα του ενός από τους δύο εκτελεστές του διπλού φονικού στο Νέο Ηράκλειο, με θύματα Χρυσαυγίτες, φέρεται να έδωσε Έλληνας υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών.

Πρόκειται για τον 29χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για την πενταπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην Κύπρο τη περασμένη Δευτέρα όπου συναντήθηκε με τον υπόδικο. Όπως έγραψε το «Έθνος της Κυριακής», ο 29χρονος φέρεται να δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συμμετείχε και στην ένοπλη επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 όπου τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Επισήμως, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει μόνο την επίσκεψη κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο, η οποία αποδίδεται στη στενή και συχνή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους οι αξιωματικοί από τις δύο χώρες. Σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», που επικαλείται κυπριακές πηγές, σκοπός του ταξιδιού των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής ήταν να επιχειρήσουν εκ νέου να συλλέξουν πληροφορίες από τον έγκλειστο αντιεξουσιαστή, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει μετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, για την επίσκεψη δεν ενημερώθηκε η κυπριακή Αστυνομία και η κάθοδος των ανακριτών στην Κύπρο συμφωνήθηκε σε υψηλότερο επίπεδο και έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Τα ανταλλάγματα

Την επιθυμία του Μαμαλικόπουλου να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους, εν αναμονή των προσεχών ημερών της ετυμηγορίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λάρνακας όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εκτιμάται ότι θέλησε να αξιοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελλάδας στέλνοντας κλιμάκιό της στην Κύπρο. Κάπως έτσι, «ο 29χρονος φέρεται να... θυμήθηκε τον σύντροφό του με τον οποίον συμμετείχε στην επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής» αναφέρει το «Έθνος», επικαλούμενο κυπριακή πηγή.

Πηγή: Φιλελεύθερος


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/174066/edeixe-apo-tin-kypro-ton-ektelesti-ton-chrysavgiton#sthash.qs44L6x8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου