Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δραματική τροπή αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 18 Ιουνίου… στις 24 Ιουνίου έρχεται το τελειωτικό χτύπημα της ΕΚΤ στην Ελλάδα!




Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να υποτιμήσει το Γερμανικό σχέδιο διασυρμού της χώρας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Η πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδος με δανειστές, θυμίζει καρδιογράφημα, την μια ημέρα καλό κλίμα και προσδοκία για συμφωνία, την επομένη κακό κλίμα γιατί το ΔΝΤ, διαφωνεί με ορισμένες παραμέτρους που θέτει η Ελλάδα.
Η πραγματικότητα είναι ότι όλες οι πλευρές Ελλάδα και δανειστές έχουν κατανοήσει ότι την νέα εβδομάδα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ολοκληρωμένη, πειστική....γιατί μεθεπόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα δεν υπάρχει.
Με βάση ένα χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στις 16 Ιουνίου μετά από 4 μήνες διαπραγματεύσεων επιτυγχάνεται η συμφωνία που επικυρώνεται από το τακτικό Eurogroup στις 18 Ιουνίου....με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχεται πλήρως την πρόταση Juncker.
Στις 17 Ιουνίου η ΕΚΤ δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την τελική φάση της διαπραγμάτευσης Ελλάδος με δανειστές......παρ΄ότι στις 17 Ιουνίου συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ και για τα collaterals των ελληνικών τραπεζών.
Η συμφωνία παρά τις απειλές του ΔΝΤ και τις διαφωνίες που διατυπώνονται είναι μονόδρομος και θα επικυρωθεί στις 18 Ιουνίου.
Όμως αν όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο ώστε να πάμε στο plan B δηλαδή πρώτα πιστωτικό γεγονός, capital controls και εν συνεχεία διασυρμός και εξευτελιστική συμφωνία θα φανεί την νέα εβδομάδα και ειδικά τις ημέρες μέχρι το τακτικό Eurogroup.
Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη πηγή που μίλησε στο bankingnews.gr «η ΕΚΤ στις 24 Ιουνίου θα τελειώσει την Ελλάδα αν δεν υπάρξει έως τις 18 Ιουνίου συμφωνία.
Η ΕΚΤ δεν θα περιμένει την συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου για να αποφασίσει για νέα haircuts στα collaterals των ελληνικών τραπεζών.
Η ανάγκη για συμφωνία έχει να κάνει με την επιβίωση της χώρας.
Η τροπή είναι δραματική.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η στάση του ΔΝΤ να μπλοκάρει την διαδικασία και να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν βλέπει πρόοδο με την Ελλάδα είναι σκηνοθετημένη είναι άλλοθι.
Στόχος δεν είναι για ορισμένα κέντρα η συμφωνία αλλά η εξαναγκαστική χρεοκοπία της Ελλάδος.
Υπάρχουν σκληροπυρηνικοί θύλακες στην Γερμανία με προεξάρχοντα τον Schaeuble τον γερμανό ΥΠΟΙΚ που θέλουν να ταπεινώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα.
Θέλουν να οδηγήσουν την χώρα σε εξαναγκαστικό πιστωτικό γεγονός και capital controls ώστε εν συνεχεία ταπεινωμένη η κυβέρνηση να αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 18 Ιουνίου στο τακτικό Eurogroup στις 24 Ιουνίου η ΕΚΤ που όντως έχει κρατήσει άψογη στάση έως τώρα προς την Ελλάδα θα αυξήσει τα haircuts στα collaterals των ελληνικών τραπεζών και θα το κάνει η ΕΚΤ όχι γιατί θέλει να βλάψει την Ελλάδα και τις τράπεζες αλλά γιατί υποχρεούται να πάρει μέτρα που ορίζονται από το καταστατικό της.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε capital controls την επομένη ημέρα στις 25 Ιουνίου χωρίς να αποκλείσω capital controls και 20 με 21 Ιουνίου αμέσως μετά το Eurogroup δηλαδή το άλλο σαββατοκύριακο»

Προειδοποίηση

Το bankingnews.gr όλο αυτό το διάστημα έχει προτάξει ως προταρχικό στόχο την συμφωνία που θα απομακρύνει, θα αποτρέψει την χρεοκοπία και το χάος.
Στόχος είναι η αποκατάσταση της τάξης και όχι το χάος της ρήξης.
Όμως δεν είναι δυνατό την μια ημέρα η Merkel να είναι αισιόδοξη, την άλλη ημέρα το ΔΝΤ να αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις διαφωνώντας και όλα αυτά να συμβαίνουν λίγες ημέρες πριν την προσδοκώμενη συμφωνία στις 18 Ιουνίου στο τακτικό Eurogroup.
Πραγματικά ανησυχούμε για το δόλιο γερμανικό σχέδιο που είχαμε παρουσιάσει σε εκτενές ρεπορτάζ στις 10 Ιουνίου του 2015 που συνοπτικά θέλει σκόπιμη ρήξη, χρεοκοπία της Ελλάδος, capital controls, χάος, πολιτικό διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδος και εν συνεχεία επιβολή μιας εξευτελιστικής συμφωνίας χειρίστου είδους που θα κάνει την πρόταση Juncker να φαντάζει....όνειρο....

Μην δώσουμε την ευκαιρία στο κάθε δόλιο να εξευτελίσει και διασύρει την Ελλάδα

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου