Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΝΑΣΑ Επανδρωμένες πτήσεις σε αστεροειδή και στον Άρη

Την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή και στη συνέχεια στον Άρη προετοιμάζει η ΝΑΣΑ, η οποία επέλεξε για τον σκοπό αυτό οκτώ άτομα τα οποία θα τύχουν μακράς και εντατικής εκπαίδευσης.

Η ΝΑΣΑ επέλεξε οκτώ νέους υποψήφιους αστροναύτες, οι οποίοι αναμένεται να εξερευνήσουν νέους προορισμούς στο ηλιακό μας σύστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστεροειδή  αλλά και του πλανήτη Αρη. Τέσσερις από τους αστροναύτες είναι γυναίκες.

Όπως αναφέρει η ίδια η ΝΑΣΑ, ύστερα από μεγάλη αναζήτηση, κατέληξε σε μια νέα ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ως αστροναύτες προκειμένου να συμβάλουν στο να διευρυνθούν τα όρια της εξερεύνησης του ανθρώπινου είδους.

Η επιλογή των οκτώ έγινε μέσα από ένα αριθμό αιτήσεων που έφθανε τα 6,000 άτομα.
Οι μισοί που επιλέγηκαν είναι γυναίκες, δημιουργώντας έτσι το υψηλότερο ποσοστό γυναικών υποψηφίων αστροναυτών.

Η ομάδα, ηλικίας μεταξύ 34-39 ετών, θα τύχει ευρείας τεχνικής κατάρτισης σε κέντρα εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Ο Διοικητής της ΝΑΣΑ Τσάρλς Μπόλτεν δήλωσε ότι  «κάνουμε μεγάλα, τολμηρά βήματα. Οι αποστολές μας θα πάνε πιο μακριά στο διάστημα από ποτέ».

Αναφερόμενος στους αστροναύτες, είπε ότι είναι κατενθουσιασμένοι και ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή και στη συνέχεια στον Άρη.

Οι νέοι υποψήφιοι αστροναύτες θα ξεκινήσουν εκπαίδευση τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου