Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ


ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ...
·        Στο μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής υπάρχει ένα Μινωϊκό κρανίο με εμφανή σημάδια από επιτυγχημένη εγχείρηση.

·        Πολλοί αρχαίοι λαοί αναφέρουν στις παραδόσεις τους έναν κατακλυσμό (Γκιγλαμές, Νώε κλπ). Μόνον οι αρχαίοι Έλληνες αναφέρουν τρείς (του Δαρδάνου, του Ωγύγου και του Δευκαλίωνα).To γεγονός αυτό δείχνει την καταγραφή πανάρχαιων γεγονότων που δεν γνώρισαν άλλοι λαοί.

·        Πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν για την σφαιρικότητα της Γης (Ορφικοί ύμνοι),  για την ηλιοκεντρική θεωρία (Αρίσταρχος), μέτρησαν τον μεσημβρινό της γης με μεγάλη ακρίβεια και φυσικά πολύ πριν τους γνωστούς Ευρωπαίους οι οποίοι τους αντέγραψαν.

·        Πολλοί μύθοι των αρχαίων Ελλήνων περιέχουν αστρονομικές παρατηρήσεις που επιβεβαιώθηκαν τα τελευταία χρόνια (π.χ. η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δια = η Ευρώπη ο δορυφόρος του πλανήτη Δια που εγκλωβίστηκε από το βαρυτικό του πεδίο, οι δύο γιοί του Άρη : Φόβος και Δείμος και ο πλανήτης Άρης με τους δυο του δορυφόρους Φόβο και Δείμο κ.α.).

·        Η θεωρία της αρχικής έκρηξης (BIG BANG) για την δημιουργία του σύμπαντος, έχει ειπωθεί πρώτα από τους Ορφικούς.

·        Το αρχαιότερο δείγμα γραφής που έχει βρεθεί, είναι αυτό της επιγραφής του Δισπηλιού.

·        Πόλεις, μνημεία και διάφορα σημαντικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο είναι χτισμένα σε συγκεκριμένες θέσεις ούτως ώστε να σχηματίζουν διάφορα κανονικά γεωμετρικά σχήματα κ.α.

·        Οι Έλληνες πρώτοι το 7.000 π.Χ. ανέπτυξαν την ναυσιπλοΐα, γεγονός που αποδείχθηκε από τα ευρήματα στο σπήλαιο Φράχθι.

·        Η Αργοναυτική εκστρατεία ( ή εκστρατείες ) ήταν μία άρτια οργανωμένη εκπολιτιστική αποστολή (περιλάμβανε αστρονόμους, θεολόγους, διδάσκαλους, μουσικους και άλλους) που απαρτίζοταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής (Ηρακλής, Ορφέας, Τίφυς, Αγκαίος, Αργος, Κάστωρ, Πολυδεύκης κ.α.).

·        Σύμφωνα με το βιβλίο "Ελληνικα γλωσσικά στοιχεία στις Πολυνησιακές γλώσσες - Ελληνικός Ειρηνικός" του Γερμανού ερευνητή NJosephson υπήρξε ένας γλωσσικός επηρεασμός στα νησιά του Ειρηνικού περί το 950 π.Χ. από Έλληνες αποίκους.

·        Στο σπήλαιο του αρχανθρώπου των Πετραλώνων έχουν βρεθεί και τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς (1.000.000 π.Χ.) και τα αρχαιότερα εργαλεία.

·        Ο Χ. Κολόμβος είχε στην κατοχή του (και στα τρία ταξίδια του) πανάρχαιους Ελληνικούς χάρτες που απεικόνιζαν τα δυτικά παράλια της Ευρώπης και Αφρικής, τα ανατολικά της Νοτ. Αμερικής και την παραλιακή γραμμή της Ανταρκτικής.

·        Ο Ίππαρχος (2ος αιων. π.Χ.) ανακάλυψε την "μετάπτωση των εποχών" φαινόμενο που οφείλεται στην κωνική περιστροφή του άξονα της γής ...

·        Στα Ορφικά κείμενα - μεταξύ άλλων - αναφέρονται αστρονομικές παρατηρήσεις γεγονότων που συνέβησαν πολλές χιλιάδες χρόνια π.Χ. και αποδεικνύουν ότι πρώτοι οι Έλληνες ασχολήθηκαν με την επιστήμη της αστρονομίας.

·        Στα Ορφικά κείμενα αναφέρεται η χρήση του λάμποντος λίθου ( ΚΡΥΣΤΑΛΟΝ ΦΑΕΘΟΝΤΑ, ΔΙΑΥΓΕΑ) ως μεγεθυντικού φακού για άναμα φωτιάς ("ΛΙΘΙΚΑ" στ.171-179) γεγονός που δείχνει την χρήση φακών.

·        Στο περίφημο μεγαλολιθικό κτίσμα του Στόουνχετζ της Αγγλίας (2500-1600πχ) υπάρχει εγχάρακτη απεικόνιση Μινωϊκού εγχειριδίου;

·        Από τους Αιγαίους-Πελασγούς προήλθαν οι Άντες (πρωτοσλάβοι) από τους οποίους οι σλαυόφωνοι λαοί;

·        Οι Κρήτες έπαιρναν κασσίτερο από την Κορνουάλη ήδη από το 2400πχ; (Jaques Ramin)

·        Το επίπεδο της θάλασσας το 15000πχ ήταν -35μέτρα, το 8000πχ -20 μέτρα, το 6500πχ -10 μέτρα και ότι στα σημερινά επίπεδα έφτασε το 4000πχ; (αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων).

·        Οι Τελχίνες (Ελληνικό φύλο που ζούσε στη Ρόδο) οι οποίοι ήταν πολύ προηγμένοι τεχνολογικώς προέβλεψαν τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα (9500πχ) και μετανάστευσαν στην Αίγυπτο; (Διόδωρος Σικελιώτης)

·        Οι Σίχ της Ινδίας κατάγονται από τους Σίντιες της Μικράς Ασίας;

·        Εφευρέτης των πολεμικών πλοίων θεωρείτο ο Αίγων ή Αιγαίων  βασιλιάς των Αιγών της Εύβοιας, ο οποίος ήταν τόσο παλαιός ώστε να θεωρείται ως υιός του Ουρανού και της Γαίας;

·        Την ύπαρξη του γίγαντα-ρομπότ Τάλου υποστήριζαν οι Παυσανίας, Πλάτωνας, Απολλόδωρος, Απολλώνιος Ρόδιος, Δημόκριτος, Φιλοκτήτης και Σιμωνίδης;

·        Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2002 έγιναν τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας η οποία έχει 8 εκατομμύρια βιβλία και CD-ROM.
kentayros.gif (77111 bytes)
Ο Σκελετός ενός Κενταύρου μέσα σε ένα τάφο όπως ακριβώς βρέθηκε.
Βρίσκεται σε ένα Αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Δείγμα των Ευρημάτων σε διάφορα μέρη της Ευρώπης με καθαρά Ελληνικά γράμματα
Δείγματα χαλικιών της Μαγδαληναίας Εποχής (περίπου 10.000 π.Χ.)
και η πινακίδα του Γκλοζέλ της Γαλλίας . Διακρίνονται καθαρά πολλά 
γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου όπως το Θ ,Ξ , Μ , Φ , Ε , Π , Τ , Λ κλπ.
πηγές : βιβλία"ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ
ΚΟΣΜΟΥΣ" του 
Charles Berlitz εκδ. "ΩΡΟΡΑ" και "ΟΜΦΑΛΟΣ"
του Αθανασίου Αγγελόπουλου, εκδόσεις "ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ"


Κόσμημα 'Ινκας (6410 bytes)
Κόσμημα των Ίνκα για τον λαιμό που είναι στολισμένο με Ελληνικά γράμματα (διακρίνονται καθαρά Χ, Σ, Υ, Ο, Τ κλπ)
Πηγή φωτογραφίας : Έριχ φόν Νταίνικεν "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ"


H επιγραφή του Γκλοζέλ
Το Γκλοζέλ είναι ένα χωριουδάκι περίπου 20 χιλιόμετρα προς τα Νότια της πόλεως Βισύ.
Εκεί την 1/3/1924 βρέθηκαν από τον νεαρό Εμίλ Φραντέν και τον παππού του, Κλώντ, τούβλα, χαραγμένες πινακίδες, δύο πέτρινες σμίλες, δύο μικρά τσεκούρια και δύο ενεπίγραφα χαλίκια. Την αυθεντικότητα της ανακάλυψης επιβεβαίωσαν 33 μάρτυρες από την περιοχή.
Η οδύσσεια μέχρι να αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα η αυθεντικότητα των ευρημάτων διήρκησε πολλά χρόνια
Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στην Μαγδαληναία εποχή (περίπου 10.000 π.Χ.)
Στην φωτογραφία της πινακίδος που παρουσιάζουμε, φαίνονται καθαρά πολλά γράμματα του αρχαϊκού Ελληνικού αλφαβήτου
Προέλευση φωτογραφίαςRobert Charroux
"
H ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"
Εκδόσεις "Ν. ΡΑΠΤΗΣ"


Πιθάρι από το ανάκτορο της Κνωσσού (41647 bytes)
Πιθάρι Μινωικής τεχνοτροπίας που βρέθηκε στο Μπίμινι
Πιθάρι που βρέθηκε από τον Α. Έβανς στο Ανάκτορο της Κνωσσού και εκτίθεται στο μουσείο του Ηρακλείου. Οι ομοιότητες με το πιθάρι του Μπίμινι είναι εκπληκτικές.
Πιθάρι Κρητικής προελεύσεως , που βρέθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες. (Από το βιβλίο "ΑΤΛΑΝΤΙΣ" της Ενριέτας Μέρτζ έκδοσις 1976, φωτογραφία JohnKurtich).-πηγή φωτογραφίας , το βιβλίο του Ιωάννη Πασσά " Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ" εκδόσεις εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου