Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τροπολογία - σοκ από βουλευτές της ΝΔ για νέο φόρο στο αέριο!!






     Είναι από τις ειδήσεις που αδυνατείς να κατανοήσεις, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνέβη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αντί να ζητούν μειώσεις στους φόρους που έχουν «γονατίσει» την ελληνική κοινωνία, ζητούν να επιβληθεί  νέος φόρος και στο φυσικό αέριο. 

Προφανώς οι εγκέφαλοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες της Ν.Δ. αγνοούν ότι η τιμή του αερίου στη χώρα μας είναι κατά 30%-40% υψηλότερη από τον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιπλέον κόβουν τα χέρια σε πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι, αδυνατώντας να αγοράσουν πετρέλαιο, είχαν καταφύγει στην κατά τι φθηνότερη λύση του φυσικού αερίου για να μην παγώσουν τον χειμώνα.
Με τροπολογία που κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι Λευτέρης Αυγενάκης, Ιορδάνης Τζαμτζής (φωτ.) κ.ά. στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ζητούν μάλιστα ο φόρος να μπει αναδρομικά στις πωλήσεις φυσικού αερίου προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα των ΑΠΕ που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως από τις υψηλές ταρίφες και τη μαζική ένταξη φωτοβολταϊκών στο ηλεκτρικό σύστημα, σε συνδυασμό βεβαίως και με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της ενεργειακής αγοράς.
Με την τροπολογία ζητείται ακόμη να «επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. στο φυσικό αέριο επί του τιμήματος των πωλήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014».
Στόχος είναι, όπως γράφει και η αιτιολογική έκθεση, να «συμμετέχουν στην κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. όλες οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο, όπως άλλωστε αποζημιώνονται από τη ΛΑΓΗΕ. Με τη διεύρυνση των φορολογούμενων επενδύσεων και την παράλληλη ελάφρυνση των ασύμφορων πλέον φωτοβολταϊκών πάρκων θα επιτευχθεί αφενός η πιο σύντομη κάλυψη του ελλείμματος αλλά και θα γίνουν πάλι ανταγωνιστικά και προσοδοφόρα τα φωτοβολταϊκά».
Βεβαίως κάποιος από τους βουλευτές πήρε την εντολή από υπουργό και αυτός με τη σειρά του ζήτησε «συνενόχους», οι οποίοι πολλές φορές δεν διαβάζουν τι υπογράφουν, έχοντας εμπιστοσύνη στον βουλευτή που το προτείνει.
Espressonews.gr
πηγή lefteria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου