Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ" Πορεία προς την άβυσσο: Εκτόξευση ελλειμμάτων-κατάρρευση εσόδων!!



Απίστευτη διεύρυνση του ελλείμματος στον Προϋπολογισμό για το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου δείχνουν τα ταμειακά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, εν μέσω παγώματος των δημοσίων επενδύσεων και εξαθλίωσης όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά- τα οποία, σημειωτέον, διαφέρουν από τα αντίστοιχα που δημοσιοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών καθώς περιλαμβάνουν δαπάνες για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν περιλαμβάνουν έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του ευρωσυστήματος- το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 8,8 δισ. ευρώ έναντι 6,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα ταμειακά στοιχεία της ΤΕ καταγράφουν για το εννεάμηνο πρωτογενές έλλειμμα 3,3 δισ., διευρυμένο σε σχέση με πέρυσι, οπότε είχε διαμορφωθεί στα 543 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή μιλάμε για κραχ, με την κατάσταση να χειροτερεύει καθημερινά όταν στην κυβέρνηση αερολογούν περί "πρωτογενούς πλεονάσματος".
Βέβαια διευκρινίζεται ότι αν στα ταμειακά στοιχεία του Προϋπολογισμού συμπεριληφθούν τα έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από την τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Υποσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 4.820 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε το πρωτογενές αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού μετατρέπεται σε πλεόνασμα ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Μα, ακόμα κα ένα νοικοκυριό αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις του (ρεύμα, ΟΤΕ, τόκοι πιστωτικών καρτών κλπ) πλεονασματικό θα είναι...
Σε ταμειακή βάση τα έσοδα του Προϋπολογισμού εμφανίζουν φέτος ΜΕΙΩΣΗ κατά περίπου 4% στα 32,7 δισ. ευρώ (από 34 δισ. ευρώ στο περυσινό εννεάμηνο), παρά την τρέλα των φορολογικών μέτρων που επιβάλλει καθημερινά η κυβέρνηση και η τρόικα.
Την ίδια στιγμή οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατέγραψαν αύξηση κατά 5,4% στα 42,6 δισ. ευρώ.
Ως αποτέλεσμα, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού αυξήθηκε κατά 33,6% στα 8,7 δισ. ευρώ έναντι 6,6 δισ. ευρώ πέρυσι.
Μικρή μείωση κατέγραψε μόνο η δαπάνη για τόκους του Δημοσίου Χρέους η οποία διαμορφώθηκε στα 5,4 δισ. ευρώ έναντι 5,9 δισ. ευρώ πέρυσι.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πώς τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 12 δις ευρώ ή σε ποσοστό 12,3% σε σχέση με πέρυσι.
Διέλυσαν τα νοικοκυριά και τσάκισαν τα εισοδήματα τους. Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν έφτασαν τα 82,7 δις ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 94,3 δις ευρώ.
Ταυτόχρονα όμως γκρέμισαν και τη φοροδοτική τους ικανότητα. Πέρυσι είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 6,8 δις ευρώ, ενώ φέτος μετά βίας φθάνουν τα 3,6 δις ευρώ. Μείωση της τάξεως του 47%.
Έσπειραν ανέμους, με ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών, νέους φόρους, περικοπών μισθών και συντάξεων και θερίζουν θύελλες με τα έσοδα του κράτους να βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».
Από τα 5.568.605 φορολογούμενους ένα μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι που επιβιώνουν με το επίδομα ανεργίας. Φρόντισε γι’ αυτό η κυβέρνηση που με την πολιτική την οποία εφαρμόζει κατέστρεψε τον ιδιωτικό τομέα και έβαλε «χέρι» και στο δημόσιο τομέα.
πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου