Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

McKinsey: Το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει τα 199 τρισ. δολάρια - Στο 286% του παγκοσμίου ΑΕΠ!!







Κατά 57 τρισ. δολάρια αυξήθηκε το παγκόσμιο χρέος την τελευταία επταετία
Κατά 57 τρισ. δολάρια έχει αυξηθεί την τελευταία επταετία το παγκόσμιο χρέος, σύμφωνα με μελέτη της McKinsey Global Institute.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 57 τρισ. δολάρια δηλαδή 17% του παγκοσμίου ΑΕΠ σε σχέση με το 2007.
Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 47 χώρες από τις οποίες προέκυψε ότι το χρέος των κυβερνήσεων έχει αυξηθεί συνολικά κατά 25 τρισ. δολάρια από το 2007.
Σχεδόν το ήμισυ της αύξησης οφείλεται στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά το 1/3 της αφορά ανεπτυγμένες οικονομίες.
Πλέον, το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει τα 199 τρισ. δολάρια και ισοδυναμεί με 286% του παγκοσμίου ΑΕΠ.
Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος την τελευταία επταετία αυξήθηκε κατά 5 τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την μελέτη, μόνο πέντε χώρες, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Ρουμανία, έχουν κατορθώσει να περιορίσουν το κρατικό χρέος τους.
Αντίθετα, οι υπόλοιπες 42 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρουσιάζουν αύξηση του κρατικού χρέους.
Πιο αναλυτικά, το χρέος της Κίνας αυξήθηκε κατά 83%, το χρέος της Πορτογαλίας κατά 100% ενώ το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 103%.
Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το χρέος της Σιγκαπούρης, φτάνοντας το 129% ενώ της Ιρλανδίας κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στο 172%.
Η έκθεση εντοπίζει τρεις βασικούς τομείς κινδύνου: την πρωτοφανή αύξηση του χρέους των χωρών, τη συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους των νοικοκυριών αλλά και τον τετραπλασιασμό του χρέους της Κίνας.
Μοναδική «φωτεινή» κηλίδα αποτελεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ο μοναδικός στον οποίο καταγράφεται απομόχλευση τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες οικονομίες που επλήγησαν από την κρίση.
Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 47 χώρες από τις οποίες προέκυψε ότι το χρέος των κυβερνήσεων έχει αυξηθεί συνολικά κατά 25 τρισ. δολάρια από το 2007. Σχεδόν το ήμισυ της αύξησης οφείλεται στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά το 1/3 της αφορά ανεπτυγμένες οικονομίες.

πηγή www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου