Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αυξάνει τη διαφορά o ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ!Μεγάλη άνοδος για τους ΑΝΕΛ!





Την αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, τα ενισχυμένα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την παγίωση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση και την είσοδο του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή κατέγραψε η δεύτερη κυλιόμενη έρευνα της «Ζούγκλας» δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαμφισβήτητα, κλειδώνει την πρώτη θέση, φλερτάροντας με την αυτοδυναμία, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να χάνει έδαφος και να μη συσπειρώνει τον κόσμο της αλλά και τους αναποφάσιστους.

Πιθανότερο σενάριο είναι πως θα έχουμε μία οκτακομματική ΒουλήΑπό τα αποτελέσματα προκύπτει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα έχουμε μία οκτακομματική Βουλή, με τη ΔΗΜΑΡ, τον ΛΑΟΣ και άλλα μικρότερα κόμματα να μένουν εκτός του Κοινοβουλίου.

Στην έρευνα, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 21/1/2015, συμμετείχαν 1.022 πολίτες.

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός

Τον Αλέξη Τσίπρα θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας οι συμμετέχοντες στην έρευνα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ερώτηση συγκεντρώνει το 37,7%.

Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 14,7%, ενώ και σε αυτήν την έρευνα το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων (44,1%) ψήφισε τον… «Κανέναν».



Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς λαμβάνει 84,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 9,9%.



Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με το ρεύμα να είναι υπέρ του (35%), ενώ δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 21,3%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου με 5,5%, το Ποτάμι με 4,5%.

Το ΠΑΣΟΚ αποσπά 4,3% και το ΚΚΕ λαμβάνει 3%.





Η ταυτότητα της έρευνας













ΠΗΓΗ Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου