Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ακραία σενάρια ανωμαλίας επεξεργάζονται για τους 180, αλλά φθάνουν έως 173 – Ο εφιάλτης της επόμενης ημέρας








Με βάση την πολιτική αριθμητική, δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές....
Ακραία σενάρια ανωμαλίας επεξεργάζονται οι μηχανισμοί που θέλουν να διατηρήσουν στην εξουσία την κυβέρνηση Σαμαρά.
Δεν είναι μόνο οι δυνάμεις πολιτικής αυτοσυντήρησης που έχουν ενεργοποιηθεί στην κυβέρνηση με στόχο να αποτρέψουν τις εκλογές και την ήττα που έρχεται.
Έχουν ενεργοποιηθεί δυνάμεις που λυμαίνονται την οικονομία της Ελλάδος, συμφέροντα επικίνδυνων μαστροπών της οικονομίας που επιθυμούν να διατηρηθεί η καθεστηκυία τάξη ώστε να συνεχίζουν να απομυζούν από το κράτος.
Η κυβέρνηση ήδη προσπαθεί στο παρασκήνιο να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα από τις δύο ψηφοφορίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
Το ερώτημα που τίθεται είναι μπορεί να υπάρξουν 180 θετικές ψήφοι, μπορεί να βρεθούν επιπλέον 12 βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Με βάση την πολιτική αριθμητική θα μπορούσαν να βρεθούν άλλοι 4 ή 5 ακόμη βουλευτές που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπερ σημαίνει οι 168 θα έφθαναν στους 172 ή 173 και σε ένα ακραίο σενάριο 174 βουλευτές υπέρ Δήμα.
Αν δούμε τα πολιτικά δεδομένα αποτιμώντας τα όχι ή κατά το συνταγματικά ορθό όσοι ψηφίσουν παρών και τα δυνητικά Σταύρος Δήμας.
Συνολικά στην δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου, ψήφισαν 168 και απομένουν 12 μέχρι να βρεθεί ο μαγικός αριθμός 180 στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.
Οι δυνητικοί θετικοί ψήφοι θα μπορούσαν να ήταν Πολύδωρας, Καπερνάρος, Φούντα, Ψύρρας και Τσούκαλης (;).
Δηλαδή οι 168 θα μπορούσαν να φθάσουν τους 172 ή 173 ή σε ένα ακραίο σενάριο 174.
Η Δημοκρατική Αριστερά αριθμεί 9 και μετά την ανεξαρτητοποίηση του Ψύρρα θα αριθμεί 8 βουλευτές.
Οι ΑΝΕΛ διαθέτουν 12 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 16 βουλευτές ενώ συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα είναι 26.
Με βάση την πολιτική αριθμητική χρειάζεται να αλλάξουν άποψη μεγάλος αριθμός βουλευτών μαζί και κόμμα, ώστε να βρεθούν οι 180 βουλευτές.
Με όρους πολιτικής αριθμητικής δεν υπάρχουν οι 180.
Όμως αποδεικνύεται ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που ήδη εκδηλώνεται στο παρασκήνιο ώστε να βρεθούν οι 180 και καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν «προετοιμαστείτε για τα πάντα οι επόμενες 4-5 ημέρες θα συμβούν πολλά ακραία πράγματα που θα προκαλέσουν.
Το σύστημα παίζει τα τελευταία του χαρτιά και δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία.
Θα συμβούν σημεία και τέρατα ώστε να σπάσουν ή οι ΑΝΕΛ ή η ΔΗΜΑΡ ή να αλλάξουν την άποψη των ανεξάρτητων»

Αν πάμε σε εκλογές ποιο είναι το σχέδιο σοκ της επόμενης ημέρας;

Την Δευτέρα το μεσημέρι 29 Δεκεμβρίου θα καταδειχθεί αν υπάρχουν 180 ή τουλάχιστον 121 ή κατά το πιθανότερο 126, θα ξεκαθαρίσει λοιπόν αν παραμένει η κυβέρνηση ή η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ή 1η Φεβρουαρίου του 2015.
Αν πάμε σε εκλογές θα στηθεί σκηνικό ακραίας πόλωσης εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και του χρηματιστηρίου.
Θα υπάρξουν ακρότητες που θα κλονίσουν την οικονομία και την Ελλάδα, θα είναι μια πολύ επικίνδυνη προεκλογική περίοδος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πετύχει μια διαφορά πάνω από 4,5% από την ΝΔ αν και σε συνθήκες ακραίας πόλωσης μάλλον η ψαλίδα θα κλείσει παρά θα ανοίξει.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με μικρή διαφορά, συντηρεί την ΝΔ και τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.
Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τον νέο πολιτικό χάρτη.
Α)Τι ποσοστό θα λάβει η Χρυσή Αυγή;
Β)Πόσους βουλευτές θα εκλέξει το Ποτάμι;
Γ)Τι ποσοστό θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ;
Δ)Τι ποσοστό θα πάρουν οι ΑΝΕΛ;
Ε)Μια παράμετρος που δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη είναι οι κλιματολογικές συνθήκες.
Τέλη Ιανουαρίου που θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα αν οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς οι πολίτες δεν θα πάνε στην επαρχία να ψηφίσουν.
Ως γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί την δύναμη του από τα αστικά κέντρα και ειδικά την Αττική.
Αν λοιπόν την ημέρα των εκλογών έχει πολύ κακές καιρικές συνθήκες θα ευνοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του προέρχεται από τα αστικά κέντρα.
Αντιθέτως αν οι καιρικές συνθήκες είναι ήπιες θα υπάρξει προσέλευση του κόσμου στις κάλπες και στην επαρχία.
Ωστόσο την παράμετρο αυτή θα την εξετάσουμε αργότερα, δεν είναι ακόμη της παρούσης.
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η νέα βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο 1 Φεβρουαρίου του 2015 να είναι τέτοιας δομής που είτε να οδηγεί υποχρεωτικά σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή σε νέες εκλογές ή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ (εφόσον μπουν στην Βουλή) και ΠΑΣΟΚ.
Το Ποτάμι δεν μπορεί να αποκλειστεί να συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή.
Τα μείζονα ερωτήματα είναι
1)Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τους τουλάχιστον 151 βουλευτές σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;
2)Αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα θα λάβει διερευνητική εντολή ο Νίκος Μιχαλολιάκος που ακόμη θα βρίσκεται στην φυλακή (θα αποφυλακιστεί (μέσα Μαρτίου του 2015).
Ο Μιχαλολιάκος θα λάβει διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση και μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η απόλυτη ήττα του πολιτικού συστήματος που έστησε την πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.
3)Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα οδηγηθεί στην πρώτη εκλογή αναμέτρηση σε αδιέξοδο και χρειαστεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Αν η Ελλάδα βρεθεί εν μέσω μνημονίου που λήγει 28 Φεβρουαρίου να χρειάζεται και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση είναι προφανές ότι θα προκληθεί χάος.
4)Αν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιανουαρίου ή 1 Φεβρουαρίου οι πολιτικές ισορροπίες είναι τέτοιες που καταστήσουν υποχρεωτική μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα μπορούσε να υπάρξει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού;
5)Ορισμένα κέντρα εξουσίας αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βολευόταν σε ένα σενάριο να μην γίνουν οι εκλογές Ιανουάριο αλά λίγο αργότερα ώστε η κυβέρνηση να φέρει τα νέα μέτρα να ξεσπάσει μεγάλη πολιτική κρίση και να προκηρυχθούν βίαια εκλογές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε με πολύ μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Πολλά τα σενάρια η ουσία είναι μια

Τα σενάρια είναι πολλά αλά η ουσία είναι μια.
Η Ελλάδα πρέπει το αργότερο 28 Φεβρουαρίου του 2015 να έχει υπογράψει είτε νέα παράταση του μνημονίου ή νέα ECCL πιστωτική γραμμή.
Η πραγματικότητα είναι εφόσον η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές θα υπάρξει ακραία πολιτική πόλωση που μπορεί να προκληθεί εθνικό ατύχημα εξέλιξη που θα έχει δραματικές συνέπειες.
Αν για κάποιο λόγο αποφευχθούν οι εκλογές, μπορεί προσωρινά να εκτονωθεί η πίεση και χρηματιστήριο και ομόλογα στην Ελλάδα να σημειώσουν ράλι, αλλά πολύ γρήγορα η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί θα υποχρεωθεί σε νέα μέτρα.
Θα διολισθήσει σε νέο βούρκο μέτρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εγκλωβιστεί στον βούρκο της εσωστρέφειας.

Το συμπέρασμα

Με όρους πολιτικής αριθμητικής, οι 180 δεν υπάρχουν.
Βεβαίως το σχέδιο που ήδη εκδηλώνεται στο παρασκήνιο, σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας, δεν είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να προκαλέσει ή αν επιτύχει ή αποτύχει.
Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα με τον ένα ή άλλο τρόπο μπαίνει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες και πρέπει όλοι οι έλληνες να είναι σε ετοιμότητα.
Πρώτα από όλα και πάνω από όλα η πατρίδα μας και ο κώδικας αρχών και αξιών που πρεσβεύει ο καθένας μας.
Οι πολίτες μην αφήσουν να εκδηλωθούν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας.


ΒουλευτέςΑνά Κοινοβουλευτική Ομάδα


Κοινοβουλευτική ομάδα

Έδρες

Ν.Δ. 127
ΣΥΡΙΖΑ 71
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 28
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 12
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 16
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 9
Κ.Κ.Ε. 12
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 17
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 8

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου