Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πέτρος Σταθακόπουλος: Ανοχή ή συνενοχή;


stathakopoulos neo Πέτρος Σταθακόπουλος: Ανοχή ή συνενοχή;
Ανοχή σημαίνει σεβασμός στην διαφορετικότητα, στην ιδιαιτερότητα και τις ιδιοτροπίες του. Ανέχομαι κάποιον επειδή πρέπει να συνυπάρξω μαζί του. Ακόμη και μέσα στην σχέση ενός ζευγαριού, η ανοχή και η ανεκτικότητα μπορεί να οικοδομήσει με την πάροδο του χρόνου μια αληθινή σχέση αγάπης και μια ευτυχισμένη ζωή. Ανέχομαι κάποιον γιατί τον αγαπώ, γιατί πιστεύω στην αξία του, ανέχομαι κάποιον ακόμη και όταν κάποια ακούσια λάθη του μπορεί να με βλάψουν, ανέχομαι κάποιον γιατί κρίνω ότι τα λάθη και οι αδυναμίες του είναι πολύ λιγότερα από τις αρετές του.
Η ανοχή των ανθρώπων απέναντι στους πολιτικούς μιας χώρας, μέχρι ενός σημείου, μπορεί να ληφθεί ως στάση που βοηθά μια κοινωνία και μια χώρα να ευημερήσει. Η αρνητική όψη της ανοχής είναι όταν ανέχομαι κάποιον ο οποίος ενσυνείδητα, ανέντιμα, αθέμιτα, υστερόβουλα και κατ’ επανάληψη προσπαθεί να κάνει κακό σε μένα και στο τόπο μου για να προωθήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα. Σ’ αυτή την περίπτωση η ανοχή δεν αποτελεί αρετή αλλά κατάρα. Σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, την κοινωνία μας θα έλεγα ότι την χαρακτηρίζει η γνήσια ανθρωπιά, η ανοχή, η αγάπη και η αλληλεγγύη του ενός απέναντι στον άλλο. Από την άλλη όμως την χαρακτηρίζει επίσης και μια αδικαιολόγητη ανοχή σε όσους ενσυνείδητα και συστηματικά και με τις ευλογίες μας υπηρετούν αποκλειστικά τα προσωπικά τους συμφέροντα και των ημετέρων καταστρέφουν τον τόπο τους χτίζοντας σε βάρος του πολίτη το δικό τους όνειρο και παραμύθι. Η ανοχή του πολίτη απέναντι στην πολιτική του ηγεσία και στο ευρύτερο πολιτικοικονομικό κατεστημένο, που αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη έχει προκαλέσει τόσα δεινά, σίγουρα δεν αποτελεί αρετή αλλά κατάρα και συνενοχή.
Προφανώς και υπάρχουν πολιτικοί έντιμοι, που υπηρετούν τον κόσμο κόσμια και διακριτικά δίχως να προκαλούν. Τα βέλη μου και οι βολές μου είναι προς όσους ξεπερνούν τα όρια, όσοι με πατούν τον κάλο, όσοι μου ρίχνουν αλάτι στην πληγή. Είμαι απέναντι στο κομματικό κατεστημένο που επιστρατεύει τα γνωστά κομματόσκυλα για να υποσκάψουν αυτό που προτείνουμε εμείς οι νέοι, μια «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» στον πολιτικό βίο της πόλης. Μπορεί όλοι αυτοί να έχουν βλέψεις να παρουσιάζουν ως εξωγήινους όλους εμάς τους άλλους αλλά και κάθε πολιτικό τους αντίπαλο, δίνοντας άφεση αμαρτιών στους εαυτούς τους. Μπορεί να εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση των πολιτών για προσωπική τους προβολή και προώθηση πολιτικών τους φιλοδοξιών.
Έργα και ημέρες ενός τέτοιου σάπιου πολιτικού κατεστημένου που πρέπει να λάβουν τέλος σήμερα. Όχι αύριο, ούτε μεθαύριο. ΣΗΜΕΡΑ.
Επιθυμώ και είναι τιμή μου να παραμείνω ένας απλός στρατιώτης αυτής της προσπάθειας και θα δουλέψω για να προωθηθούν τίμιοι και άξιοι άνθρωποι που θα δουλέψουν και θα αγωνιστούν ώστε τούτος ο τόπος να έχει τις ευκαιρίες που του αξίζει, και θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν από τα τραγικά αδιέξοδα που τον έχει οδηγήσει το ελεεινό και αποτυχημένο πλήρως κομματικό κατεστημένο.
Η τελευταία αρετή και χάρισμα μιας κοινωνίας που έχει πιάσει πάτο, που έχει καταρρεύσει και αποτύχει πλήρως, δεν πρέπει να είναι η ΑΝΟΧΗ. Η ανοχή είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ !!!

Πέτρος Σταθακόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
στον συνδυασμό
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Κατερίνη»
ΠΗΓΗ:http://www.madatoforos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου