Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητά τα πάντα και η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν υπάρχει...



Αποθρασύνονται από την ανυπαρξία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης γενικότερα (ο Ε,Βενιζέλος κυνηγά την εγκληματική οργάνωση και ο Α.Σαμαράς αντί να προωθήσει τα εθνικά θέματα κάνει δηλώσεις κατά της ΧΑ στις ΗΠΑ) και γενικότερα της εφοβικής ελληνικής κυβέρνησης οι Τούρκοι: Πριν λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «A haber», ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την τοποθέτηση μουφτή στην Ξάνθη και την ανέγερση τζαμιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Χθες ανάλογη δήλωση είχε κάνει και ο υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Αχμέτ Νταβούτογλου,.
Σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε με αφορμή το αίτημα για την λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης: «Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Μιλήσαμε γι' αυτό με Έλληνες υπουργούς. Αυτό είναι θέμα μιας στιγμής. Όμως, τους είπα πως στην Αθήνα έχουμε δυο τζαμιά δικά μας, ζήτησα να μας δοθεί η άδεια να τα αναπαλαιώσουμε... Όλο μας λένε "δώσε, δώσε". Μια φορά ας δώσουν κι εκείνοι κάτι».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού εξήγησε ότι στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε πολλούς μητροπολίτες από το εξωτερικό, συνέχισε: «Όμως, στη δυτική Θράκη έχουμε 150.000 συμπατριώτες μας. Η ελληνική κυβέρνηση διόρισε ένα μουφτή, για να ικανοποιήσει τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Μας υποσχέθηκαν πως κάτι θα κάνουν, αλλά το καθυστέρησαν».
Ο Ερντογάν, αφού θύμισε την επαναλειτουργία της εκκλησίας της Παναγίας Σουμελά, όπως και του ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο, τόνισε: «Εμείς όλο ανοίγουμε κάτι, αλλά από κει (σ.σ. από την Ελλάδα) δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Όλο στηρίξαμε και δεν εμποδίσαμε. Φροντίσαμε ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις να δοθεί ρεύμα και νερό δωρεάν».
Το ότι την Ίμβρο την έκαναν ανοική φυλακη για να ερημώσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να καταστήσουν κενό γράμμα την συνθήκη της Λοζάνης που προέβλεπε αυτονομία του νησιου, δεν είπε τίποτα...
Το θέμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν υπάρχει. Η Άγκυρα από χθες ζήτησε την τοποθέτηση μουφτή στην Θράκη, να ανοίξυον τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σήμερα να αναπαλαιωθούν τζαμιά στην Αθήνα και δεν υπάρει η παραμικρή απάντηση...
ΠΗΓΗ defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου