Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

«Χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς από το κράτος για οφειλές σε Δήμους!

Για μεγαλοοφειλέτες με παλιά χρέη 
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία

«Χέρι» στις τραπεζικές καταθέσεις οφειλετών ετοιμάζεται να βάλει ο δήμος Κατερίνης, όπως υποχρεούται βάση νόμου,  με  πρόσφατη απόφαση που πήρε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με αυτή, τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν για τον ορισμό δικαστικού επιμελητή ο οποίος θα δώσει στις Τράπεζες έγγραφο δεσμεύσεως χρημάτων .
Έτσι, ο δήμος μπορεί να δεσμεύσει  χρήματα από τραπεζικές καταθέσεις, χωρίς ο ίδιος ο καταθέτης να το γνωρίζει και  θα ενημερωθεί από την τράπεζα ότι του αφαιρέθηκε ποσό από τον λογαριασμό του.
Τόσο  ο δήμος Κατερίνης  όπως και οι υπόλοιποι φορείς του δημοσίου, βάσει του «Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων» του υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κινητών αλλά και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών τους. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.

Οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
«Υπάρχουν πολύ μεγάλες οφειλές προς τον δήμο και κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπερεδήμας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οφειλέτη που χρωστά στο δήμο Κατερίνης 750 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι οφειλές ανάλογα με  τις περιπτώσεις ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι τις 50 χιλιάδες ευρώ.  Οι μεγαλοοφειλέτες ξεπερνούν τους 45, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 5 εκ ευρώ οφειλές στο δήμο. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν μικρότερα ποσά συνολικά αγγίζουν τα 12 εκ. ευρώ!
Πρόκειται για περιπτώσεις για τις οποίες ο δήμος Κατερίνης τους έχει οχλήσει επανειλημμένως να έλθουν για να γίνει διακανονισμός και αφορούν χρέη πολλών ετών.
Οι οφειλές αυτές προέρχονται είτε από τραπεζοκαθίσματα, είτε από ενοικιάσεις χώρων του δήμου, και αφορούν στην πλειοψηφία τους επιχειρηματίες  του Δήμου Κατερίνης.
Από την άλλη πλευρά οι οφειλέτες μπορούν  να κάνουν ανακοπή της πράξης και  διακανονισμό του χρέους που έχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου