Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016



ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 31η Ιουλίου η εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Μακεδονολάτρη ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ που διοργανώνεται κάθε χρόνο την ημέρα της άνανδρης δολοφονίας του.

Πολλοί Έλληνες Πατριώτες, παρά την δυσκολία της ημέρας και της εποχής, παρέστησαν στην προτομή του στην Θεσσαλονίκη, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο άνδρα. Χαιρετισμό έκαναν εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων που την διοργάνωσαν και συγκεκριμένα: Αλέξανδρος ο Μέγας-Σύνδεσμος αποστράτων ΕΔ και ΣΑ Δήμου Θερμαϊκού, Δεσμοί Ελλήνων, Δημοτική Κίνηση "Θεσσαλονίκη, Πόλη Ελληνική", Ιδεάπολις, Κίνημα «Ελευθερία», Κίνημα «Ελεύθεροι», Κίνημα «Ελληνορωσική Συμμαχία», Μακεδονική Πρωτοπορία, Πανελλήνιον Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα «Άρες Άναξ», Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Τελεία και Τετρακτύς. Παρέστησαν επίσης η ΣΦΕΒΑ και ο Σύλλογος Ιερός Λόχος 2012.

Στεφάνι εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών κατέθεσε ο γεν. γραμματέας των ΔΕΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αχιλλέας Παπαντίνας και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Ανάργυρος Σαρήπαπας, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Βαλασίδης (Συντονιστής της εκδήλωσης), το μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου Απόστολος Σιώκος, οι Πρόεδροι της περιφ. οργάνωσης Κεντ. Μακεδονίας Χρήστος Βενέτης και Θεσσαλονίκης Δημήτριος Ματσιώρης, πολλοί πολιτευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος.

Χαιρετισμό έκανε η τομεάρχης γυναικών Κεντ. Μακεδονίας Δήμητρα Ρετσινά, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Ίωνα Δραγούμη.




ΣΤΕΛΕΧΗ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.





ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην Βόρειο Ελλάδα, ο γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δημήτριος Βαλασίδης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος επισκέφθη το Σάββατο 7 Μαΐου τοπικούς παράγοντες της Αλεξανδρουπόλεως καθώς και τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη κο Κωνσταντίνο Καμπαερίδη, με τον οποίο είχε μακρά συνομιλία.



Την επομένη το πρωί είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους της οργάνωσης Έβρου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , τους οποίους ενημέρωσε για την οργάνωση και προετοιμασία για τις εκλογές και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η τρίτη διευρυμένη οργανωτική σύσκεψη στελεχών του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο πολιτικό στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο σχεδιασμός αυτός βασίζεται στο καταστατικό και τις σύγχρονες αρχές και πρακτικές της οργάνωσης και του πολιτικού μάρκετινγκ.

Στην εκδήλωση ο Α’ Αντιπρόεδρος Ανάργυρος Σαρήπαπας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία και τις δραστηριότητες του κόμματος, ο Γεν. Γραμματέας αναφέρθηκε στον συντονισμό των ομάδων εργασίας και έδωσε οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας τους και ο Πρόεδρος της Περιφ. Οργάνωσης Κεντ. Μακεδονίας ανέλυσε την διαδικασία λειτουργίας και στελέχωσης των οργανώσεων σε επίπεδο περιφ. ενοτήτων και δήμων της περιφέρειας.

Στην συνέχεια τα μέλη κάθε ομάδας συζήτησαν χωριστά, καθόρισαν τον περαιτέρω τρόπο δράσεως, τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και τον χρόνο και τόπο των επομένων συναντήσεών τους. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και θα συνεργαστούν στις ομάδες εργασίας και ο Πρόεδρος Γεώργιος Σύρπης και στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.




ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Την Κυριακή 24 Ιουλίου ο πρόεδρος της οργάνωσης Πέλλας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Χρήστος Βαλασίδης (Μηχανικός αεροσκαφών) επισκέφθηκε την Σχολή Ανεμοπορία της Αερολέσχης Έδεσσας και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της από τον διευθυντή Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου επισκέφθηκαν μαζί με τον δήμαρχο Αριδαίας Δημήτριο Μπίνο το ιστορικό εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Δωροθέας.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ «ΧΩΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Το Σάββατο 23 Ιουλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κ. Αλικάκος Νικόλαος συνοδευόμενος από τα μέλη του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου κ. Βέλλιο Ιωάννη και κ. Καραγεώργο Σπύρο καθώς και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ. Πετρομανολάκης Εμμανουήλ και Στρατιδάκης Νικόλαος επισκέφθηκαν την ΄΄ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ΄΄στο Βοτανικό Αθήνων (Εγκαταλελειμμένη για πολλά χρόνια τεχνική βάση του Πολεμικού Ναυτικού).

Στον χώρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει ΄΄ΤΖΑΜΙ΄΄ μολονότι οι κάτοικοι της περιοχής και πολλοί φορείς είναι αντίθετοι για πολλούς σοβαρούς λόγους. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν εγκατασταθεί στο χώρο μέλη της κίνησης ΄΄ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ'' και άλλοι πολίτες με σκοπό την διαμόρφωση του χώρου σε ΄΄ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ'.

Όπως έγινε γνωστό από τον υπεύθυνο στον κο Αλικάκο και τα μέλη που τον συνόδευαν, έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ,ώστε η κίνηση τους να μην θεωρηθεί "κατάληψη"

Ο επικεφαλής της κίνησης κ.Ιωαννίδης Ιωάννης έκανε την ξενάγηση στον χώρο, τον οποίο έχουν ονομάσει ''16 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'', ενημέρωσε για τα σχέδια που έχουν και τις εργασίες που γίνονται μόνον από εθελοντές.

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους λίγους ανθρώπους που με μόνο μέλημα τους την ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ πραγματοποιούν ένα δύσκολο έργο με μεγάλη καθημερινή κούραση.

Στο τέλος της ενημερώσεως ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παρέδωσε στον επικεφαλής χρηματικό ποσό προς ενίσχυση της προσπάθειας τους και δήλωσε την συμπαράσταση του κόμματος στο όλο εγχείρημα.








ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ.

Λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που ψήφισε από την κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανάγκη εφαρμογής των νέων σκληρών μέτρων. Στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την περικοπή 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση με μείωση των μισθών για όλους τους Στρατιωτικούς. Οι μειώσεις αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους κατώτερους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν υποστεί από την εφαρμογή των μνημονίων μέχρι σήμερα μειώσεις αποδοχών που κατά μέσο όρο ξεπερνούν το 50%. Οι περαιτέρω μειώσεις θα επηρεάσουν δραματικά το ηθικό των στελεχών και επομένως το αξιόμαχο των ΕΔ και ΣΑ.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί την κυβέρνηση να μην συνεχίσει τις περικοπές των μισθών των ανθρώπων που νυχθημερόν αγωνίζονται για την υπεράσπιση της εθνικής άμυνας της χώρας και της ασφάλειας του ελληνικού λαού με κόπους και θυσίες.

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

Μια ακόμη απόδειξη για τα σχέδια παραμονής στην Πατρίδα μας εκατοντάδων χιλιάδων ξένων είναι και η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη για πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των “προσφύγων”. Την ώρα που πολλά παιδιά εξαθλιωμένων Ελλήνων μένουν έξω από τους παιδικού σταθμούς και τα νηπιαγωγεία και τα παραμεθόρια χωριά ζητούν απεγνωσμένα δασκάλους και καθηγητές, ο “πολύς” κος Φίλης ασχολείται με τα παιδιά των αλλοδαπών.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί τον κο υπουργό να ασχοληθεί με την ελληνορθόδοξη εκπαίδευση την Ελληνόπουλων, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, και την κυβέρνηση να δρομολογήσει την απομάκρυνση από την χώρα όλων των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να βιώσουμε τραγικές καταστάσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή «αντιεξουσιαστών» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη, την διακοπή της Θείας Λειτουργίας και τις πράξεις βίας κατά των θρησκευτικών λειτουργών και πιστών.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των Ελλήνων πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργοί, διακατεχόμενοι από τις γνωστές ιδεοληψίες τους, σε ουδεμία δήλωση καταδίκης της επίθεσης προέβησαν. Η εύγλωττη επίσης σιωπή κινημάτων και οργανώσεων που «κατ’ επάγγελμα» και με κάθε τρόπο, εμφανίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας, μάλλον δεν βλέπουν τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι οποίοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Τέλος, για τους εισβολείς-«αντιεξουσιαστές», πρέπει να παραδεχθούμε, ότι οι μεγαλύτεροι δεν κατάφεραν να τους εμπνεύσουν τον σεβασμό για τις ηθικές αξίες και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία μας ως κοινωνία, ως σχολείο, ως οικογένεια και ως πολιτεία.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι αγώνες και οι θυσίες της μεγάλης αγωνίστριας Χαράς Νικοπούλου είναι γνωστά σε όλους τους Έλληνες Πατριώτες. Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστοι, κατ’ όνομα «Έλληνες», που προσπαθούν με κάθε μέσο να πλήξουν το σημαντικότατο έργο της Χαράς στην Θράκη μας. Είναι αυτοί που παίζουν το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου και της Άγκυρας.

Εμείς, οι αγωνιστές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στηρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ηρωικής δασκάλας και διαμηνύουμε προς τους εχθρούς της Πατρίδος, ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους σε κάθε απόπειρα σπίλωσης του προσώπου και του έργου της.



Η Μεγάλη Απειλή για την Χώρα μας, Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

του Δημήτρη Βαλασίδη(*)

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την αποτροπή κατασκευής τεμένους στον Βοτανικό, παραθέτω τον επίλογο της εισήγησής μου στην ημερίδα: «Η Μεγάλη Απειλή για την Χώρα μας, Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Πεζικού.

«Η αδυναμία του φιλελεύθερου δικαίου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ισλαμική επέλαση αποτελεί ρήγμα στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα. Οι νόμιμοι και οι παράνομοι μετανάστες είναι πιθανόν να επιδιώξουν την βίαιη κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ισλαμικών καθεστώτων. Αν επικρατήσει η κοσμοθεωρία του Ισλάμ θα έρθει η καταστροφή της Πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού.

Το κράτος μας, μέχρι τώρα ανύπαρκτο και ανίκανο, πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκτήσει την πλήρη εξουσία στο θέμα. Είναι απαραίτητο να ληφθούν δομικής φύσεως μέτρα, τα οποία να συνδυαστούν με μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την μετανάστευση, αφού πλέον το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις εθνικής ασφαλείας.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να διαμηνύσουμε στους ξένους εταίρους και συμμάχους μας, ότι οι Έλληνες θα αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια τους. Αν δεν ξυπνήσει η Ελλάδα από τον πολιτικό της λήθαργο πολύ φοβούμαι, ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι σκληρές, επώδυνες και μαύρες για την Πατρίδα που ονειρευτήκαμε και που δεν θα υπάρχει πια».

(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:

Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Τηλ. 2310453192-6942477645-www.dvalasidis.org e-mail:valasidis.dimitris@gmail.com



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:

Γραφεία ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:

Χαριλάου Τρικούπη 24, Αθήνα, ΤΚ 10680 Μέγαρο Καπιτόγλου, 6ος όροφος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211 182 6004 κιν. 6977 2160150

Εκπρόσωπος Τύπου: 6942 477645

www.syndesmosee.org, e-mail: syndesmosee@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 έως 13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου