Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Envision Capital Management: Κλείστε τα αυτιά σας και μην ακούτε τη Fed, είναι εκτός πραγματικότητας!




Σε εξέλιξη η Ιαπωνοποίηση της αμερικανική οικονομίας


Oι υπεύθυνοι για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να εκκινήσουν την αμερικανική οικονομία, αλλά η αποτυχία τους οδηγεί τους αναλυτές και τους επενδυτές να αμφισβητούν εκ βάθρων την ικανότητά τους να αναστρέψουν την κατάσταση.

Σε αυτό το κλίμα η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Envision Capital Management κάνει λόγο για «Ιαπωνοποίηση» της αμερικανική οικονομίας και καλεί τους πελάτες της να μην δίνουν σημασία σε όσα λέει η Fed για την οικονομία.

Σχεδόν 11,5 τρισ. δολ. σε κρατικά ομόλογα ανά τον κόσμο έχουν πλέον αρνητικά επιτόκια.

Υπάρχουν περισσότερα τρισεκατομμύρια σε ομόλογα με τις αποδόσεις οριακά σε θετικό έδαφος ή πολύ κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο.

Η κατάσταση με τις χαμηλές αποδόσεις του χρέους έχει καταστεί τόσο ακραία ώστε η Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου ότι μια απλή ομαλοποίηση των αποδόσεων στα επίπεδα του 2011 θα μπορούσε να προκαλέσει απώλειες της τάξης των 3,8 τρισ. δολ. για τους επενδυτές.

Οι απώλειες θα έρθουν με τη μορφή της βουτιάς, καθώς οι τιμές πέφτουν όταν αυξάνονται τα επιτόκια.

Το χρέος χαμηλής απόδοσης διακρατείται σχεδόν αποκλειστικά από θεσμικούς επενδυτές, που σημαίνει ότι ενέχει συστημικούς κινδύνους.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που αποτελεί σημείο αναφοράς κυμαίνεται γύρω στο 1,5%, δίνοντας ώθηση στα κεφάλαια να κινηθούν προς τον κίνδυνο των μετοχών, αλλά δεν έχει προκαλέσει το ίδιο επίπεδο ανάληψης κινδύνου.

«Μετά από όλα τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, μετά το ράλι των ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, τίποτα δεν φαίνεται να είναι το αντίδοτο στη χαμηλή ανάπτυξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες», επισημαίνει σε σημείωμα προς τους πελάτες της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Envision Capital Management, Marilyn Cohen.

«Είμαστε μάρτυρες της Ιαπωνοποίησης της αμερικανική οικονομίας».

Η συμβουλή της Cohen προς τους πελάτες της εταιρείας της είναι αντιπροσωπευτική ενός αυξανόμενου πλήθους φωνών που πιστεύουν ότι οι μηχανορραφίες των κεντρικών τραπεζών έχουν κάνει τον κύκλο τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακούσετε τη Fed.

Καλύψτε τα αυτιά σας και ίσως κρατήστε και τη μύτη σας.

Αυτή η Fed και ο τρόπος που μιλάει δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι, πόσο "ξεκούρδιστη" είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα», είπε.

Και καταλήγει:

«Στο παρελθόν το ρητό "μην πολεμάτε τη Fed" ήταν τα λόγια που μπορούσαμε να πιστέψουμε.

Όχι πια όμως».




www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου