Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Οι Σταθάκηδες στα σπίτια τους και οι καστανάδες φυλακή!



Η κάθαρση ξεκίνησε από τον καστανά και τη γιαγιά στη λαϊκή. Καλό είναι να θυμούνται οι σημερινοί κυβερνώντες, πόσοι αγαπητοί είναι οι πολιτικοί, που παρουσιάζουν την εξαθλίωση ως "Success Story". Το παράδειγμα είναι πρόσφατο

Σε ένα οργανωμένο κράτος, που φορολογεί δίκαια τον καθένα ανάλογα με τα πλούτη του και χρησιμοποιεί τους πόρους για να προσφέρει καλύτερη ζωή σε όλους -βοήθεια στους ασθενέστερους, καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερους δρόμους- ο ηλικιωμένος καστανάς δεν θα βρισκόταν στο δρόμο να προσπαθεί με άδεια ή χωρίς να πουλήσει κάστανα. Όπως δεν θα βρισκόταν και στη λαϊκή η 79χρονη, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο.
Θα πουν πολλοί, "dura lex, sed lex" και αυτό (θα έπρεπε να) ισχύει. Παρανόμησε λοιπόν ο καστανάς και η γιαγιά. 
Αλλά πραγματικά, για ποια χώρα μιλάμε; Για αυτή που αφήνει τους Χριστοφοράκους να φεύγουν ανενόχλητοι στο εξωτερικό, για αυτή που λαμβάνει μαθήματα φοροαποφυγής από τηλεοράσεως ή για αυτή που μετράει αποχαυνωμένη, πόσα σπίτια ξέχασε να δηλώσει ο αριστερός Σταθάκης και πώς πάει η εταιρία της οικογένειας του αριστερού μέντορα, Φλαμπουράρη.
Αν λοιπόν όλα λειτουργούσαν ρολόι και οι έχοντες 100 σπίτια υπουργοί νυν και πρώην (εντάξει οι σύζυγοί τους τα έχουν και τα σπίτια και τα αγροτεμάχια, οι ίδιοι με μια αλλαξιά ρούχα ψευτοζούν), φορολογούνταν κανονικά, αν οι έχοντες, πλήρωναν όσα τους αναλογούσαν και οι μόνοι παρανομούντες ήταν οι καστανάδες και οι γριούλες το ξανασυζητούσαμε.
Αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε τι ισχύει, όλοι βλέπουμε τα χαμόγελα του υπουργού, που έχει τόσα πολλά, ώστε να τα ξεχνάει (και είναι διαχρονική αυτή η εικόνα στη Μεταπολίτευση), όλοι ξέρουμε για τα χρήματα στο εξωτερικό και τα θαλασσοδάνεια στο εσωτερικό, η εικόνα του καστανά, με 7 αστυνομικούς γύρω του και το καρότσι στο γερανό, είναι ντροπιαστική και ενδεικτική όχι μόνο της υποκρισίας των κυβερνώντων, αλλά και της ηθικής κατάπτωσης, που έχει βρει άλλοθι στην οικονομική κρίση και μας δείχνει το αηδιαστικό της πρόσωπο.
Από τον “ενοχλημένο” που κάνει την καταγγελία για τον παππού και τη γιαγιά, μέχρι τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, που βλέπει μόνο αριθμούς, στους αστυνομικούς που κυκλώνουν τον καστανά, ως άλλο Παλαιοκώστα.
Όταν η βλακεία, η γραφειοκρατία και το υποτιθέμενο “καθήκον” συναντούν τον ωχαδερφισμό και τη χυδαιότητα, η ανθρωπιά υποχωρεί. Το “καθήκον” του κάνει ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, το “καθήκον” τους και οι αστυνομικοί, τον εαυτούλη του υπερασπίζεται και ο καταγγέλλων, που ενοχλείται από τον πλανόδιο.
Σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, οι ηλικιωμένοι που αναγκάζονται να βγουν στο δρόμο για λίγα ευρώ, θα είναι πάντα απροστάτευτοι σε όλα τα παραπάνω. Θα δούμε και άλλες τέτοιες εικόνες, όσο η κυβέρνηση, θεωρεί ως επιτυχία να είναι συνεπής απέναντι στους δανειστές, χωρίς να προχωρά το ίδιο γρήγορα ένα σχέδιο προστασίας για τους ασθενέστερους.
Γιατί, επαναλαμβάνω, το βασικό ερώτημα και στις δυο παραπάνω ιστορίες είναι γιατί οι ηλικιωμένοι εξαναγκάζονται να πουλάνε στο δρόμο. Θέλουν να πλουτίσουν και να φτιάξουν όσα σπίτια έχει ο Σταθάκης ή ο Βενιζέλος ή μήπως το κάνουν από ανάγκη;
Έχουμε ξαναδεί τέτοιο “Success Story”, σαν αυτό των τελευταίων ημερών. Το πολιτικό δίδυμο που το κατάφερε, ο λαός δεν θέλει ούτε να το βλέπει ούτε να το ακούει.
Ας το γνωρίζουν αυτό οι Σταθάκηδες και οι Φλαμπουράρηδες, όταν προβληματίζονται για το καλό μας σε κάποιο από τα σπίτια τους.
*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι Διευθυντής Σύνταξης του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου