Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η λάμψη του ΣΥΡΙΖΑ ξεθωριάζει, η κλεψύδρα του χρόνου μετράει αντίστροφα – Στο β΄ 6μηνο του 2016 πιθανές εκλογέςΟι Αλκυονίδες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν έρχεται βαρυχειμωνιά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προετοιμαστεί για το πολιτικό ψύχος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νεοαριστερό, φιλομνημονιακό του προφίλ μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις, τις εκλογές να κατατρόπωσε τους πολιτικούς αντιπάλους αλλά πλησιάζει η περίοδος της κόπωσης και του ξεθωριάσματος, της αστραφτερής εικόνας του Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού.
Το φιάσκο του προεδρικού συμβουλίου δεν ήταν έκπληξη.
Οι πολιτικοί αρχηγοί αυτοί που πήγαν και αυτοί που δεν πήγαν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ορθά είπαν όχι.
Το ασφαλιστικό ορθώς θέλει μεταρρύθμιση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακολουθήσει μια αποκρουστικά προσβλητική πολιτική για την ιδεολογία του.
Συκοφάντησε το μνημόνιο και εφάρμοσε το χειρότερο μνημόνιο της Ελλάδος.
Κατηγορούσε στο παρελθόν τα κόμματα για σκάνδαλα – και ορθώς – γιατί τα πολιτικά κόμματα ήταν βουτηγμένα στα σκάνδαλα αλλά όντως στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδεύτηκε στην δουλοπρέπεια έναντι της Ευρώπης και κατέληξε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συντελεστεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία.
Το ΤΧΣ να χάσει 40 δισεκ. και τα διεθνή funds έναντι 5 δισεκ. να πάρουν τις τράπεζες που έχουν περιουσία 345 δισεκ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν έδωσε ψήφο στήριξης σε καμία κυβέρνηση.
Τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης είναι υπό διάλυση.
Η ΝΔ έχει χάσει το κύρος της μετά το φιάσκο με την εκλογή προέδρου, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων βλέπουν τα ποσοστά τους να φθίνουν, σταθερή στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.
Παρ΄ όλα αυτά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε συναίνεση αλλά αντιθέτως επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έλαβε την τελευταία ψήφο ανοχής μέσω της ψήφισης κρίσιμων νόμων και μνημονίων.
Τα πολιτικά κόμματα δεν θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα.
Ούτως ή άλλως για τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα είναι η χειρότερη περίοδος.
Η ψήφιση των μνημονίων και προαπαιτούμενων ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο αλλά το ακόμη μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εφαρμογή του μνημονίου.
Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μέτρα, τόσα μέτρα που έχει χαθεί η κοινωνία στο παλιρροϊκό κύμα των μέτρων.
Όμως ακόμη μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί και όταν θα εφαρμοστούν τότε η κοινωνία θα καταλάβει ότι η νεοαριστερά είναι μια από τα ίδια με τους προηγούμενους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει «κάθε κυβέρνηση και μνημόνιο κάθε μνημόνιο και κυβέρνηση»
Οι δημοσκοπήσεις σταδιακά θα δείχνουν το ξεθώριασμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα δείχνουν την απογοήτευση της κοινωνίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έταξε και άλλα εφαρμόζει.
Πολιτικοί παρατηρητές και πολιτικοί αναφέρουν ότι το 2016 λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ελλάδα θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές.
Πιθανότατα στο β΄ 6μηνο του 2016.
Η Ένωση Κεντρώων θεωρείται από πολλούς ως το δεκανίκι της κυβέρνησης και ότι αν χρειαστεί θα βάλει πλάτη.
Γνωρίζει όμως ο Λεβέντης ότι αν στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει τελειώσει πολιτικά.
Όποιο κόμμα συνδεθεί με την κυβέρνηση έχει τελειώσει πολιτικά από εδώ και πέρα.
Για να τεθεί πιο απλά.
Το επόμενο διάστημα δεν θα κυριαρχήσει η λογική «για το καλό της πατρίδας» αλλά ο άκρατος λαϊκισμός.
Η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα θα επιδιώξει να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση την νεομνημονιακή για να μπορέσει να ορθοποδήσει πολιτικά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την κυβέρνηση, πολλοί πιο δύσκολοι από ότι έχει εκτιμηθεί.
Οι Αλκυονίδες ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν έρχεται βαρυχειμωνιά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προετοιμαστεί για το πολιτικό ψύχος.
Ούτως ή άλλως μόνο θεωρητικά ασπάστηκε στο παρελθόν τους αδελφούς ρώσους της ΕΣΣΔ, πρακτικά η νεοραριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ φιλελεύθερο κόμμα που έχει στις ρίζες του κομουνιστές, μπολσεβίκους μαοϊστές και πολλούς άλλους.
Υπομονή πλησιάζει η εφαρμογή των μέτρων της φιλελεύθερης αριστεράς.
Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα.
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου