Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

WSJ: "Το ΔΝΤ προειδοποιούσε από το 2010 ότι δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα"


WSJ: "Το ΔΝΤ προειδοποιούσε από το 2010 ότι δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα"
Απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν πως τα μέλη του ΔΝΤ ισχυρίζονταν ήδη από το 2010 ότι το υπό σχεδίαση ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης δεν έβγαινε δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πάνω από 40 χώρες-μέλη του Ταμείου εκτός Ευρώπης είχαν αντιδράσει στο πρόγραμμα θεωρώντας το καταδικασμένο να αποτύχει και ότι θα βάραινε τους Έλληνες πολίτες, ενώ πρότειναν μία εξ αρχής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με  τη συμμετοχή του κρατικού τομέα των ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τελικά το ΔΝΤ υπαναχώρησε μπροστά στις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας και κυρίως της Γερμανίας, η οποία τόνισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για τη διάσωση της Ελλάδας.
Η Wall Street Journal, μάλιστα, ζήτησε και τη γνώμη του τότε εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ, Αντρές Περέιρα, ο οποίος τόνισε ότι υπό την πίεση της ευρωζώνης εγκρίθηκε ένα πρόγραμμα που ρίσκαρε απλώς την αναβολή και ίσως την επιδείνωση μιας αναπόφευκτης ελληνικής χρεοκοπίας.
ΠΗΓΗ 
http://www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου