Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων Κρητών Οι “Σταυραετοί” της Κατερίνης στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη της Δοϊράνης


Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων Κρητών αγωνιστών και άλλων πατριωτών της Μάχης «Δοϊράνης και Μουριών» στη διάρκεια του Βαλκανικού Αγώνα που διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς και η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας συμμετείχε και φέτος ενεργά με πολυμελή αποστολή, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στις Μουριές, καθώς και στο Ηρώο Πεσόντων στη Δοϊράνη (Στρατιωτικό Νεκροταφείο και Παλαιός Σταθμός).

Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και παρουσίαση παραδοσιακών χορών συνέθεσαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ολοκληρώθηκαν με δεξίωση και παραδοσιακή Κρητική Μουσική σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της περιοχής.

«Αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους πεσόντες συμπατριώτες μας. Αποτελεί χρέος μας να τιμούμε και να διατηρούμε την ιστορική μνήμη μας» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου