Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

FYROM: Βρήκε ο Zaev τους 80 βουλευτές για την Συνταγματική Αναθεώρηση και την συμφωνία των Πρεσπών - Καταγγελίες για χρηματισμό

Mε 80 ψήφους την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία πέρασε η πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη FYROMP - Κατά ψήφισαν 39 βουλευτές
Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ, που περιείχε αντεγκλήσεις, καταγγελίες για δωροδοκίες, απειλές και εκβιασμούς, τελικά ο πρωθυπουργός της FYROM Z. Zaev κατάφερε να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, δηλαδή τα δύο τρίτα, που χρειαζόταν για να επικρατήσει στην πρώτη ψηφοφορία και συνεπώς να αποφύγει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Εάν ο κ. Zaev επικρατήσει θα απομένουν δύο ακόμα ψηφοφορίες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης. 
Η δεύτερη, όπου θα κριθούν οι τροποποιήσεις του Συντάγματος, απαιτεί απλή πλειοψηφία 61 εδρών, ενώ η τρίτη, όπου θα οριστικοποιηθεί η αναθεώρηση, απαιτεί εκ νέου 80 έδρες.
Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις μήνες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η συζήτηση έπρεπε να περατωθεί έως τις 18:00 και ότι για να συνεχιστεί θα έπρεπε να έχει υπάρξει έγγραφη κατάθεση από τον πρόεδρος της Βουλής, κάτι το οποίο δεν έχει λάβει χώρα.
Οπότε όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «η συζήτηση για σήμερα (19/10) έχει λήξει».
Παράλληλα το VMRO ζητά από τον Εισαγγελέα να προχωρήσει σε έρευνες για τις καταγγελίες  ότι αρκετοί βουλευτές της δέχονται πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές ώστε να στηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου