Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Είχε ατμόσφαιρα και νερό η Σελήνη; Η NASA απαντά «ναι»!



Αλλάζει ο τρόπος που σκεπτόμαστε και αντιμετωπίζουμε το Φεγγάρι, δηλώνει μία από τις επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας - Πιο πυκνή ατμόσφαιρα από τον Άρη και ισχυρότατες καταιγίδες τα χαρακτηριστικά τουΣε μία σπουδαία όσο και συγκλονιστική διαπίστωση, η οποία ενδεχομένως να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την εμφάνιση και εξέλιξη ακόμη και της ζωής στη Γη, προέβησαν οι επιστήμονες της NASA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σελήνη να είχε ατμόσφαιρα και να κυλούσε νερό στην επιφάνειά της.


«Κοιτώντας το φεγγάρι τη νύχτα, διακρίνουμε μία έρημο από πέτρα και σκόνη. Έναν νεκρό κόσμο, που φαίνεται να ήταν έτσι ακόμη και πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στην περίπτωση της Σελήνης, υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από εκείνα που μπορεί να διακρίνει το μάτι», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποίησε η Διαστημική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της εξερεύνησης του Διαστήματος.


Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με τη μελέτη του φυσικού δορυφόρου της Γης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πριν από δισ. χρόνια, η Σελήνη ενδεχομένως να καλυπτόταν από ένα είδος ατμόσφαιρας και να έτρεχε νερό στην επιφάνειά της.


Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, η ατμόσφαιρα της αρχαίας Σελήνης ήταν πιο πυκνή από τη σημερινή ατμόσφαιρα του Άρη και προκαλούσε ισχυρότατες καταιγίδες, γεμίζοντας με το υδάτινο στοιχείο τις αυλακώσεις της επιφάνειάς της.

«Είναι πιθανό να ανατρέψει εξ ολοκλήρου τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και αντιμετωπίζουμε το φεγγάρι. Πλέον, εξελίσσεται σε ένα πολύ πιο δυναμικό διαστημικό αντικείμενο για εξερεύνηση, που ενδεχομένως να κρύβει πολλές εκπλήξεις», δήλωσε η ηφαιστειολόγος ειδική στο Διάστημα Ντέμπρα Νιντχαμ, από το πανεπιστήμιο του Νάντσβιλ της Αλαμπάμα, που συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα της NASA.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης αυτής έρευνας θα παρουσιαστούν στις 22 Οκτωβρίου στο Σιάτλ και στις 22 Νοεμβρίου θα δοθεί online εξ ολοκλήρου η έκθεση, με όλες τις επιστημονικές διαπιστώσεις και τις μελέτες της ομάδας.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου