Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Σκόπια στήνουν αγάλματα κομιτατζίδων για να τους τιμούν ως "εθνικούς" ήρωες!!!

«Σήμερα το πρωί (χθες) μετά τις καταρρακτώδεις βροχές τοποθετήθηκαν, βιαστικά, πέντε νέα αγάλματα στην πόλη των Σκοπίων, γράφει η Ούτρινσκι, (σήμερα είναι η γιορτή της ανεξαρτησίας του κρατιδίου από το 'ζυγό' της Γιουγκοσλαβίας).

Τα αγάλματα που είναι από τα επαναστατικά χρόνια του 19ου αιώνα (και είναι Βούλγαροι της Μακεδονίας επί Οθωμανικού ζυγού) τοποθετήθηκαν στα δικαστήρια, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και στο ξενοδοχείο Continental.

Πρόκειται για αγάλματα των μέχρι πρότινος Βουλγάρων και τώρα ‘Μακεντόνσκι’, Νίκολα Ρουσίνσκι (Никола Русински), Μιχαΐλο Αποστόλσκι, (Михајло Апостолски), Πέρε Τόσεβ (Пере Тошев), Αντόν Γκότσετο (Андон Ќосето) και Γκόργκι Τσουκάρεφ (Ѓорѓи Сугарев), όλοι χαρακτηρισμένοι ως Βούλγαροι ήρωες.

Μάλιστα, σημειώνει το δημοσίευμα, μέρος της χρηματοδότησης των αγαλμάτων είναι από συγκέντρωση χρημάτων Σλάβων που προέρχονται από την περιοχή της Φλώρινας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Φυσιολογικότατο.....
Οι άνθρωποι προέρχονται από τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες....
Το είχε πει κι ο πρώτος πρόεδρός τους ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος είχε υπηρετήσει μάλιστα στον Βουλγαρικό στρατό και είχε πει ότι "εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες γιατί είμαστε Σλάβοι". (Αυτός τότε διεκδικούσε μόνο το όνομα Μακεδονία για το κράτος του κι όχι την αρχαιοελληνική μακεδονική ιστορία)
ΠΗΓΗ  http://koukfamily.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου