Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τ.Κουίκ: «Η απόλυτη ξεφτίλα της Βουλής!» ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΡΘΡΑ ΜΕ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! Τ.Κουίκ: «Η απόλυτη ξεφτίλα της Βουλής!»




Σάλος έχει ξεσπάσει με το βίντεο από τη Βουλή που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την επιτροπή Δικαιοσύνης να εγκρίνει 166 άρθρα «κατά πλειοψηφία», παρουσία μόλις… τριών βουλευτών! Σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ κάνει λόγο για «ξεφτίλα» της Βουλής.
«Γίναμε και πάλι περίγελως και προσωπικά ντρέπομαι για δημοσιεύματα που μας κολλάνε στον τοίχο. Από πέρυσι, έχω επανειλημμένα ζητήσει από το βήμα της Βουλής, αλλά και στις συνεντεύξεις μου, αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο και με τις διαδικασίες λειτουργίας του Κοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Κουίκ.
«Το πιο απλό παράδειγμα της διεστραμμένης λειτουργίας της Βουλής είναι οι ταυτόχρονες εργασίες της Ολομέλειας, με εργασίες την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με τρεις ή τέσσερις ή και πέντε διαφορετικές Επιτροπές. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι στην Ολομέλεια, εκεί όπου λαμβάνει και την τελική ψήφο ένα νομοσχέδιο, δεν παρίστανται περισσότεροι από 10-12 Βουλευτές! Προσωπικά μου έχει τύχει να μιλώ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στις διαδικασίες ψήφισης νομοσχεδίου με την παρουσία έξι Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου και του Προεδρεύοντος. Ως εδώ και μην παρέκει» σημείωσε.
«Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από 15 μήνες, είχε αναφερθεί με έμφαση στην επείγουσα αναγκαιότητα αλλαγής των Κανονισμών Λειτουργίας της Βουλής. Δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Και κάθε φορά που θέτω το ζήτημα, εισπράττω νεφελώδεις απαντήσεις ότι "αυτό θα γίνει με τις Διασκέψεις των Προέδρων" οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη. Ενθυμούμαι ότι συνάδελφος βουλευτής, από την καρέκλα του Προεδρεύοντος, μου είχε απαντήσει σε μία Ολομέλεια ότι "αν δεν σας αρέσει να παραιτηθείτε από βουλευτής". Του απαντώ, όπως το ίδιο απαντώ και σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής, οι οποίοι έφτιαξαν και βολεύονται με αυτό τον Κανονισμό Λειτουργίας, ότι αντί να παραιτηθώ, προτιμώ να καταγγέλλω αυτό το σύστημα, μέχρι να φιλοτιμηθούν να το αλλάξουν ριζικά» επισήμανε.
«Δεσμεύομαι μάλιστα, ότι ως βουλευτής θα στείλω συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την ελπίδα ότι, τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές, θα τις λάβει σοβαρά υπόψη» κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ.
πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου