Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

"Βάρεσαν κανόνι" οι Eφορίες: Το 90% κάτω των στόχων της Γραμματείας Εσόδων!!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ "ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ";



Το 90% των Εφοριών της χώρας είναι εκτός στόχων (ναι, αυτών των στόχων που έτσι ή αλλιώς είναι πρακτικά αδύνατον να υλοποιηθούν.
Τα αποτελέσματα του Ιουνίου αλλά και του εξαμήνου ολόκληρου για τις Εφορίες προκαλούν σοκ μόνο στους άσχετους ή στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η τρόικα έχει έρθει "για να φτιάξει το κράτος".
Το 90% αυτών είναι εκτός στόχων και είναι πρακτικά αδύνατον να ήταν εντός στόχων: Ο "πεθαμένος" (εν προκειμένω η ελληνική οικονομία) ποτέ δεν θα πληρώσει φόρους...
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο βρέθηκαν εκτός στόχων 127 Εφορίες επί συνόλου 140, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το 90% των ΔΟΥ δεν μπόρεσε να πιάσει τα έσοδα που έπρεπε, με αποτέλεσμα να καταγράφεται συνολικά υστέρηση 5,2% ή 102,7 εκατ. ευρώ.
Και για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αφορά μόνο στον Ιούνιο, η εικόνα συνολικά στο 6μηνο είναι ακριβώς η ίδια, καθώς οι 126 Δ.Ο.Υ. είναι εκτός στόχων, με την υστέρηση των εσόδων συνολικά να φτάνει στα 652,5 εκατ. ευρώ (- 5,2%).
Αυτό που προβληματίζει ή θα έπρεπε να προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι ενώ όλες οι μεγάλες εφορίες ανωνύμων εταιριών καταγράφουν θετικό πρόσημο, απορροφώντας μεγάλο μέρος των αποκλίσεων στις υπόλοιπες ΔΟΥ, η Μεγάλων Επιχειρήσεων υπέστη εντυπωσιακό Βατερλό τον Ιούνιο, απέχοντας 250 εκατ. ευρώ από το στόχο.
Τον μήνα Ιούνιο τα έσοδα των ΔΟΥ ανήλθαν σε 1,87 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,97 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση 5,2%. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις εισπράξεις από ΦΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο 2013 παρατηρείται υστέρηση 5,3% σε σχέση με τον στόχο.
Σχετικά με τα αποτελέσματα του Α' Εξαμήνου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Ο αγώνας για την επίτευξη των στόχων είσπραξης φόρων είναι εντατικός, δύσκολος και διαρκής. Με την έμπρακτη βοήθεια των πολιτών, θα ξεπεράσουμε ως φορολογικές Αρχές της χώρας τα όποια προβλήματα και θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία το βαρυσήμαντο έργο που μας έχει ανατεθεί. Κλειδί στην προσπάθεια αυτή είναι η εμπέδωση φορολογικής συνείδησης από όλους μας».
Καλά τα λόγια, αλλά τα πράγματα είναι τραγικά και κάλλιστη είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας: Η ελληνική οικονομία και αγορά έχει "πεθάνει" και για να αναστηθεί χρειάζεται ... Θεό, όχι Θεοχάρη...
πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου