Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Για πολλές δυνατές εκρήξεις έκανε λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι χτυπήθηκαν επιστημονικό κέντρο έρευνας και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό.
Η συριακή εθνοφρουρά και η τέταρτη μεραρχία, που αποτελούν επίλεκτα τμήματα του συριακού στρατού, έγιναν στόχος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Συνολικά χτυπήθηκαν τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, δυο στη Δαμασκό και ένα στη Χομς, εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις στην πρωτεύουσα, μετέδωσε η ίδια πηγή.
Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα.
Το βρετανικό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς, στη δυτική Συρία.
«Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
«Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε δεκατρείς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις των δυτικών χωρών που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της Συρίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κισουάχ, νότια της Δαμασκού.

Τηλεοπτικό διάγγελμα Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 04.00 ώρα Ελλάδος, τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, για την τιμωρία, όπως είπε, του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών στην πόλη Ντούμα.
«Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χρήσης χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, από τη Λίμα όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Αμερικής, άλλαξε ξαφνικά το πρόγραμμά του και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.
ΠΗΓΗ in.gr