Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Οι Αρχαίοι Έλληνες έφτασαν στην Κίνα πριν τον Μάρκο Πόλο εκτιμούν αρχαιολόγοι!!



TERRACOTTA ARMY
Κινέζοι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η Δύση ήρθε πολύ νωρίτερα σε επαφή με την Κίνα και μάλιστα χάρη στα ταξίδια των Αρχαίων Ελλήνων.
Ως τώρα οι ειδικοί ανέφεραν ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην χώρα της Ανατολής ήταν ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα. Ο αρχαιολόγος όμως Li Xiuzhen από το Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας, ανακοίνωσε ότι νέα ευρήματα δείχνουν ότι η Ευρώπη ήρθε σε επαφή με την Κίνα 1.500 χρόνια νωρίτερα χάρη στους Αρχαίους Έλληνες και -πιο συγκεκριμένα- στον Μέγα Αλέξανδρο. Τονίζει μάλιστα πως ήδη από τον τρίτο αιώνα π.Χ. τεχνίτες που προέρχονταν από τον ελλαδικό χώρο εκπαίδευαν τους Αρχαίους Κινέζους σε νέες τεχνικές κατασκευής.
Μια άλλη έρευνα εντόπισε Ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό γονιδίωμα σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην επαρχία Σιντζιάνγκ στα βορειοδυτικά της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι Δυτικοί μετοίκησαν, έζησαν και πέθαναν εκεί κατά την περίοδο που Αυτοκράτορας ήταν ο Τσιν Σι Χουάνγκ.
Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότες εντόπισαν 8.000 ομοιώματα από τερακότα θαμμένα σε κοντινή απόσταση από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα το 1974. Μόνο που δεν υπήρχε η παράδοση δημιουργίας μεγάλων ανθρώπινων ομοιωμάτων στην Κίνα πριν την δημιουργία του συγκεκριμένου τάφου. Οι φιγούρες που εντοπίζονταν συνήθως δεν ξεπερνούσαν τα 20 εκατοστά σε μέγεθος.
Ο δρ Xiuzhen εξηγεί ότι η γρήγορη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των τεχνιτών πρέπει να προέρχεται από ξένες επιρροές. Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο περίφημος Στρατός από Τερακότα και άλλα ομοιώματα είναι επηρεασμένα από την αρχαιοελληνική τέχνη. Την συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου