Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Trump θα αποδειχθεί η κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας προόδου – Η οικονομία από τις φούσκες στην πραγματικότητα



Η Clinton ήταν πιο συστημική και όπως αποδεικνύεται και από το Clinton foundation πιο διεφθαρμένη….
Ο D. Trump επικράτησε με μια απίστευτη ανατρεπτική νίκη στις ΗΠΑ.
Οι ρεπουμπλικάνοι επανήλθαν στην εξουσία μετά από μια μακρά περίοδο διακυβέρνησης του B. Obama.
Η μεγαλειώδης νίκη Trump κατάφερε να εκλέξει 290 εκλέκτορες – χρειαζόταν πάνω από 270 για να κερδίσει – έναντι 228 εκλεκτόρων της Clinton ήταν ανατρεπτική.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι με όρους απόλυτων ψήφων η Clinton προηγήθηκε με 47,7% ή 59,796 εκατ ψήφους έναντι 47,5% και 59,589 εκατ ψήφους του Trump.
Στις ΗΠΑ επικρατεί ανά πολιτεία το πλειοψηφικό σύστημα ο νικητής παίρνει όλους τους εκλέκτορες σε κάθε πολιτεία που κερδίζει.
Ο Trump επικρίθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο από την ευρωπαϊκή ελίτ και από την απανταχού αριστερά.
Τον χαρακτήρισαν ακραίο, τον αποκάλεσαν φασίστα ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε απροετοίμαστο, είχαν πιστέψει λανθασμένα ότι η Clinton θα κερδίσει…
Αποτελούσε αλγεινή εντύπωση πως η αριστερά στην Ελλάδα στήριξε την Clinton η οποία ήταν ξεκάθαρο ότι στηριζόταν από τα ισχυρά λόμπι και τα συστήματα της Αμερικής.
Η Clinton ήταν πιο συστημική και όπως αποδεικνύεται και από το Clinton foundation πιο διεφθαρμένη….

Τι σηματοδοτεί η νίκη Trump;

Επειδή έχουν αναφερθεί πολλά…η νίκη Trump αποτελεί κινητήριο δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας….
Θα είναι ο μηχανισμός μεταφοράς της οικονομίας από τις προκλητικές φούσκες των κεντρικών τραπεζών και της πλασματικής ευφορίας στην πραγματικότητα, στην ανάπτυξη που θα προκληθεί από δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις σε υποδομές και κατασκευές.
Για τις χρηματιστηριακές αγορές δεν αποκλείεται η θητεία Trump να αποδειχθεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρος.
Η συμπεριφορά των χρηματιστηρίων διεθνώς όπου μετά το πρώτο σοκ αντέδρασαν θετικά καθώς προεξοφλούν περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη καθώς και η άνοδος των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα πάνω από 2,07% στην 10ετία – στόχος 2,25% - και 2,86% στα 30 χρόνια είναι μια καλή ένδειξη ότι οι αγορές πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Donald Trump θα μπορούσαν να προκαλέσουν άνοδο του πληθωρισμού, περισσότερη ανάπτυξη και, τελικά, υψηλότερα επιτόκια.
Είναι προφανές ότι ο Trump θα εστιαστεί στις δαπάνες μέσω των οποίων θα ανοικοδομήσει τις ΗΠΑ, ενώ έχει υποσχεθεί σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Ο Trump έχει ταχθεί σε ανύποπτο χρόνο κατά της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και της FED όπου μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης έχουν δημιουργηθεί ακραίες φούσκες στις μετοχές και στα ακίνητα.
Ήρθε η ώρα η παγκόσμια ανάπτυξη να στηριχθεί όχι σε ανόητες πολιτικές διαστρέβλωσης μέσω της νομισματικής πολιτικής και των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης αλλά σε πραγματικές επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, οπότε οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed το Δεκέμβριο του 2016 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σχεδόν στο 80%.
Η επιστροφή στην πραγματική οικονομία που σηματοδοτεί η εκλογή Trump είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει όλο τον πλανήτη και ειδικά την Ευρώπη που έχει βαλτώσει καθώς όλοι επαναπαύονται στις φούσκες που έχει δημιουργήσει η ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης αύξησε μετοχές και τιμές ομολόγων αλλά η ανάπτυξη είναι στάσιμη.
Ήταν μια ωραιοποίηση των assets αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η πραγματική οικονομία είναι στάσιμη με πολύ λιτότητα.
Το μοντέλο της Ευρώπης δεν απέδωσε….

Η οικονομική πορεία του πλανήτη θα αλλάξει…

Μέχρι τώρα ο πλανήτης στηριζόταν στην νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών της FED και της ΕΚΤ.
Η πολιτική αυτή δεν απέδωσε, συνέβαλλε στην δημιουργία φουσκών αλλά η αύξηση του διεθνούς ΑΕΠ και του πληθωρισμού είναι ζητούμενο.
Η δημοσιονομική πολιτική που σχεδιάζει ο Trump είναι ένας συνδυασμός της μεταρρύθμισης του κώδικα φορολογίας και των κρατικών δαπανών για μεγάλα έργα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Ο αριστερών καταβολών οικονομολόγος Paul Krugman έχει πολλές φορές ζητήση αύξηση των φορολογικών κινήτρων.
Ο Trump θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα αυτά.
Το πρώτο πράγμα που ανέφερε ο Trump ήταν οι δαπάνες για υποδομές.
«Θα καθορίσουμε τα κέντρα των πόλεων μας και θα ανοικοδομήσουμε αυτοκινητοδρόμους, γέφυρες, σήραγγες, αεροδρόμια, σχολεία, νοσοκομεία.
Θα ανοικοδομήσουμε τις υποδομές μας και θα χρησιμοποιήσουμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων ώστε να εργαστούν στην ανοικοδόμηση.
Οι οικονομολόγοι γενικά ανησυχούν ότι οι δαπάνες και οι φορολογικές περικοπές του Trump θα αυξήσουν το εθνικό χρέος κατά 5 τρισεκ. δολάρια ή και περισσότερο.
Ο Trump έχει υποστηρίξει ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν απαιτεί αυξήσεις φόρων για να πληρωθούν οι δαπάνες των υποδομών.
Ίσως η πιο σωστή οικονομική πολιτική παγκοσμίως.
Με ισχυρή ανάπτυξη και λιγότερους φορολογικούς συντελεστές μπορεί να δημιουργηθεί αυτοτροφοδοτούμενος μηχανισμός στα έσοδα.
Στην Ευρώπη όλα έχουν πάρει μια λάθος πορεία.
Ζητούν από την χρεοκοπημένη Ελλάδα να αυξήσει τους φόρους για να πληρώσει τα ελλείμματα.
Στην Αμερική θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε τους φόρους για να χρηματοδοτήσουμε ένα πρόγραμμα υποδομής είπε ο Peter Navarro, ανώτερος σύμβουλος του Trump.

Τα οικονομικά σχέδια του Trump

Ο Trump έχει προαναγγείλει δαπάνες ύψους 1 τρισ. δολ. για υποδομές, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Ταυτόχρονα θα εφαρμόσει φορολογικές περικοπές, όπως η μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% στο 15%, αλλά και η μείωση του φόρου εισοδήματος από το 39,6% στο 33%.
Επίσης θα μειώσει στο 10% από 35% τον φόρο στα επαναπατριζόμενα κεφάλαια.
Ο Trump έχει τονίσει ότι δεν θέλει την εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ (TPP).
Επίσης χαρακτηρίζει την Κίνα ως χειραγωγό της νομισματικής αξίας του γουάν, εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

Έθνος χωρίς σύνορα δεν είναι έθνος

Η πολιτική του Donald Trump στη μετανάστευση κρίθηκε ως πιο ριζοσπαστική σε σχέση με αυτή της Hillary Clinton.
«Ένα έθνος χωρίς σύνορα δεν είναι έθνος», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προτείνοντας την κατασκευή φράκτη στα σύνορα με το Μεξικό.
Επίσης, είχε τονίσει πως θα εφαρμόσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, θα δυσκολέψει τις προσλήψεις από το εξωτερικό αλλά και θα απελάσει τους παρανόμους μετανάστες.

Γιατί ο Trump στην εξωτερική πολιτική θα αποδειχθεί καλύτερος από την Clinton

Μετά από τις αποτυχημένες παρεμβάσεις των αμερικανών με την αραβική Άνοιξη όπου δικτατορίες κατέρρευσαν στον μουσουλμανικό κόσμο και ακολούθησε το χάος – βλέπε πολιτική Clinton – ο Trump θέλει να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Συρία.
Μάλιστα ΗΠΑ και Ρωσία θα συνεργαστούν με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Συρία…εξέλιξη άκρως θετική γιατί θα ανακοπούν και οι μεταναστευτικές ροές.
Ο Trump θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ρωσία και θα στηρίξει πολλά διεθνή ενεργειακά σχέδια.
Ο Trump θα δώσει βαρύτητα σε πολλά ενεργειακά σχέδια.

Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου