Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Γυναίκα αέναη πηγή έμπνευσης: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γιώτας Τσερτεκίδου



Στις 27-08-2006 έλαβε χώρα στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας η παρουσίαση του νέου βιβλίου της ποιήτριας Γιώτας Τσερτεκίδου «Γυναίκα αέναη πηγή έμπνευσης ». Απόσπασμα της εν λόγω εκδήλωσης παραθέτουμε άνω.

Mια περιγραφή του εν λόγω βιβλίου είναι η εξής : Πρόκειται για ποίηση των έργων ζωής του ζωγράφου Γιώργου Τζιόκα που είναι οι δυο μεγάλες συνεργασίες του με το Μάνο Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» και με τον Οδυσσέα Ελύτη το «Άξιον Εστί»

 Είναι μια υπόκλιση, ένας ύμνος για την Ελλάδα, για την γυναίκα, που είναι το Α και Ω της ανθρωπότητας. Αγάπη από την πρώτη ημέρα της γέννησης έως την έβδομη. Οδύνη, δάκρυα και αγωνία στα πάθη των ανθρώπων. Σεβασμός στο ανάγνωσμα έκτο προφητικόν. Ελπίδα, προσμονή λύτρωσης στο Δοξαστικόν. Όλα τα πιστεύω της ζωής σε ένα βιβλίο αγγίζοντας την πεμπτουσία της σκέψης, εντρυφώντας στο ολοκληρωμένο έργο μιας σημαντικής πορείας που χάραξε με χρυσά γράμματα την ιστορία της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μελοποίηση ενός μέρους του βιβλίου ανέλαβε ο Κώστας Κυριακού.



Φώτο από την παρουσίαση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου